Ulft, Netherlands

Inge (61) start zoektocht naar poppenwiegje

Inge van den Berg (61) uit Barchem is op zoek naar haar speelgoed poppenwiegje die ze vijf jaar geleden tijdens een verhuizing van Borne naar de Achterhoek naar de plaatselijke kringloop heeft gebracht. Ze heeft nu spijt en is een speurtocht begonnen.
Charlotte van de Kant | 29 juli 2022 10:39 | Aangepast op 29 juli 2022 10:39
"Dat wiegje zit boordevol herinneringen", zegt Van den Berg tegen RTV Oost. Na een oproep via Facebook kreeg ze al heel wat reacties. Achteraf kan ze zich wel voor haar hoofd slaan. Moet het haast een vlaag van verstandsverbijstering zijn geweest. Maar op dat moment zelf stond het poppenwiegje nu eenmaal hopeloos in de weg. "Ik denk dat ik een jaartje of zes was toen ik het van mijn ouders cadeau kreeg", vertelt ze aan RTV Oost. "Ik heb er als kind heel veel mee gespeeld. En ook mijn kinderen hebben er later nog mee gespeeld. Ik was er behoorlijk aan gehecht. Toen mijn zoontje geboren werd, heb ik zelfs nog overwogen om het als wiegje te gebruiken, maar daarvoor was het dan weer net te klein."

Maar toen ze in 2017 Borne verruilde voor het Achterhoekse Barchem had ze haar handen al vol aan alle huisraad en andere spullen. "Ik heb het wiegje toen naar de kringloop gebracht. Al had ik toen eerlijk gezegd al grote twijfels. Toen ik het inleverde, voelde het dan ook niet goed. Er kleven immers zoveel herinneringen aan dat wiegje. Maar ja, ik had zóveel dozen mee te nemen dat ik de knoop doorhakte."

Alle spijt
Maar nu heeft ze dus spijt. Vooral toen ze nog niet zo lang geleden tegen haar 88-jarige moeder vertelde dat ze het poppenwiegje naar de kringloop had gebracht. Haar vader leeft niet meer. "Mijn moeder reageerde hevig verontwaardigd. 'Wááát, hoe kon je dat nou doen?!', riep ze. En toen ik het mijn zoon vertelde, reageerde hij op eenzelfde manier." Waarop ze besloot een poging te wagen. "Ik heb uiteraard eerst met de kringloop in Borne gebeld. Of ze een idee hadden waar het wiegje was gebleven. Maar dat hadden ze niet. Tja, het was natuurlijk intussen vijf jaar geleden."

Oproep Facebook
Ze liet het er niet bij zitten en plaatse een oproep via Facebook. "Ik heb m'n fotoalbums nog nagekeken, maar ik bleek geen foto te hebben van mezelf met dat wiegje. Speurend op internet heb ik een foto van een identieke gevonden. Met dit verschil dat die van mij een grijs hemeltje met een ruitjesmotief heeft, ooit gemaakt door mijn moeder. Hoewel dat intussen vervangen kan zijn natuurlijk, maar zo heb ik het wel aangeboden." Al snel kwamen de eerste reacties binnen. "Maar dat was meer in de trant van: je zou daar en daar eens kunnen zoeken. De gouden tip zat er helaas niet bij."

Hoofdprijs?
Wat als de huidige eigenaar zich meldt en vervolgens de hoofdprijs vraagt? "Nou, over de prijs valt natuurlijk altijd te praten, maar de hoofdprijs... Een soortgelijk wiegje is weggegaan voor 25 euro. En dan kunnen ze er van mij een grote bos bloemen bij krijgen."

Foto: RTV Oost

Meest gelezen

Achterhoekers nemen OK in Arnhem over

Jasper Hazelaar | 3 aug 2022 09:18

Auto te water in Doetinchem

Tim Rondeel | 5 aug 2022 09:33

Helikopters vliegen laag boven de Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 aug 2022 20:37

Lees ook

Burgerpartij Berkelland wordt opgericht

Burgerpartij Berkelland wordt volgens Jan Zappeij alsnog opgericht. Twee weken geleden liep hij met ...

Onderzoek naar basisscholen in Zelhem

De toekomst van het basisonderwijs in Zelhem wordt de komende tijd onderzocht voor de gemeente Bronc...

Orion blijft koploper na winst op Lycurgus

Active Living Orion heeft zaterdagavond de topper tegen Abiant Lycurgus gewonnen. In de eigen Topspo...

Kortste dag startpunt voor het Oosterlicht

De lampen van het Oosterlicht zijn dinsdagavond ontstoken op 24 verschillende plekken, waarvan eentj...

Gewonde na ongeval op weg bij Zelhem

Een auto is maandagochtend in een sloot terecht gekomen naast de weg tussen Doetinchem en Hengelo. T...

Vordenaar speurt naar nieuwe fruitrassen

Er bestaan honderden oude en zeldzame soorten appels en peren. Vordenaar Hennie Rossel speurt al mee...