Ulft, Netherlands

Huntelaar leest voor op school in Angerlo

Davie Klein Gunnewiek | 11 maart 2022 10:08 | Aangepast op 11 maart 2022 10:08
De Nationale voorleesdagen zijn woensdag van start gegaan met als doel om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Op basisschool De Trompetter in Angerlo, in de klas van zoon Jim, trapte de bekende Achterhoekse voetballer Klaas Jan Huntelaar de dagen af.“Ja het was leuk, de kinderen zaten gefocust te luisteren”, vertelt Huntelaar. “Ze deden lekker mee en gave goede reacties, dat is het belangrijkste. Huntelaar las voor uit het boek ‘Maar eerst ving ik een monster’. Een verhaal over een jongetje dat monsters verzint die hij nog moet vangen voordat hij gaat slapen. Huntelaar heeft thuis wel een beetje geoefend om het verhaal spannend te kunnen vertellen. “Ik heb het thuis één keer doorgelezen, omdat ik een stemmetje van een ouder en een kind na doe”, zegt Huntelaar. “De kinderen zaten echt in het verhaaltje en dat was ook mijn doel. Dat zelf gaan fantaseren en erover praten.”

Dat is volgens leerkracht Mariëtte Huizinga ook belangrijk aan voorlezen. “Ze leren er veel woorden van, ze krijgen gevoel over hoe verhalen verder kunnen gaan en leren invulling te geven aan hun eigen fantasie”, aldus Huizinga. Ze hoopt ook dat ouders thuis veel voorlezen aan hun kinderen. “Het is niet alleen goed voor de kinderen, maar ook leuk om samen te doen”, vindt Huizinga. “Het is ook een soort ‘quality time’. Als ouders weinig tijd hebben, moeten ze er eigenlijk tijd voor maken.” Ook in huize Huntelaar wordt er nog regelmatig voorgelezen. “Niet elke dag, maar zeker wel bij de jongste. De oudere kinderen doen andere dingen of lezen zelf”, zegt Huntelaar.

Ook even praten over voetbal
Natuurlijk werd er in de klas ook nog even over voetbal gekletst. “Veel kinderen zitten natuurlijk ook op voetbal”, zegt Huntelaar. Sommige ken ik van de vereniging hier in de buurt. Daar geef ik training en kom je elkaar nog wel eens tegen.” Juf Mariëtte zal ook de komende week nog veel voorlezen in haar klas. “Deze kinderen houden van verhalen en vinden dat geweldig”, zegt Huizinga. Samen bedenken hoe een verhaal kan aflopen of hoe spannen het wordt, dat vinden de kinderen leuk.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Huntelaar|voorleesdagen|

Lees ook

Huntelaar keert in andere rol terug bij Ajax

Klaas-Jan Huntelaar treedt in dienst bij Ajax. Hij wordt voor twee jaar toegevoegd aan de technische...

Huntelaar maakt indruk bij De Graafschap

De Graafschap zet de deur wijd open voor een eventueel dienstverband van Klaas-Jan Huntelaar als (je...