Ulft, Netherlands

Hoveniers weken druk voor drie dagen tuinbeurs in Ulft

Al twee weken zijn meerdere hoveniers druk aan het werk in de SSP-hal in Ulft om hun mooiste tuin te realiseren voor de tuinbeurs dit weekend. Een flinke investering voor een beurs van slechts drie dagen. Is het al die moeite wel waard?
Remco Geurts | Bart Sollman | 28 februari 2024 17:15 | Aangepast op 28 februari 2024 17:15
“Het kost inderdaad best wel wat tijd, een tuin tekenen en vervolgens realiseren in de hal. Maar daar maken we tijd voor”, zegt hovenier Sjoerd de Jong. Hij is samen met zijn werknemers al bijna anderhalve week bezig met het aanleggen van de showtuin. “Het is een investering waarvan je niet weet op welke termijn je hem terugverdient. Soms schrijf je tien mensen op, soms komt iemand pas over twee jaar. Het draait vooral om de naamsbekendheid”, aldus de Silvoldse tuinman.

De meeste hoveniers zitten tot hun oren in het werk, toch nemen ze de moeite om op de beurs te staan. De Jong: “Je wil wel relevant blijven in het rijtje regionale tuinmannen, maar we zijn inderdaad ook al druk met onze eigen werkzaamheden.” Organisator Maurits Heebink, zelf hovenier, is trots. Ondanks dat de hoveniers genoeg werk hebben, is een dergelijke beurs volgens Heebink nog wel nodig: “Het is altijd belangrijk om de mensen betrokken te houden bij tuinen, voor veel mensen is het ook een dagje uit. Ze kunnen hier veel inspiratie opdoen.”

Eerste keer in Ulft
Hoewel het de zesde keer is dat Heebink de tuinbeurs organiseert, is het voor het eerst dat het evenement Ulft aandoet. Eerder werd de beurs georganiseerd in een pand Doetinchem, waar nu de tuinmeubeloutlet zit. "De vorige locatie was dit weekend helaas al verhuurd, maar dit is ook een hele fijne plek. We werken goed samen met de DRU en ze helpen ons waar nodig", zegt de organisator.

In de groene container?
Na dit weekend wordt de evenementenhal weer leeggemaakt. “Ik hoop eigenlijk dat we alle zware en grote dingen verkopen, dat scheelt ons weer een hoop sjouwen.”, zegt standhouder Petra Weijers. Volgens organisator Heebink is bijna alles dan ook te koop, zo ook de overkapping in zijn eigen showtuin: “Het gaat al goed met de verkoop. De grootste overkapping van de hal is al verkocht, en dat voor er nog maar één bezoeker binnen is geweest.”

Nog even aanpoten
Het is voor veel standhouders nog wel even aanpoten om alles op tijd af te krijgen. “Gelukkig kunnen we hier ook in de avond doorgaan, we gaan woensdagavond en donderdagavond nog even alles op alles zetten om een zo mooi mogelijke tuin neer te zetten”, aldus Weijers.

'Wedstrijdelementje'
“Er zit natuurlijk onderling ook een klein wedstrijdelementje in, wie de mooiste tuin heeft”, zegt Heebink. Een keuze daarin maken wil hij echter niet: “Als ik dat ga doen, krijg ik weer scheve gezichten. Ik heb zelf

Lees meer over:

DRU|Ulft|Tuinbeurs|SSP-hal|

Lees ook

Ulftse handballers promoveren na 24 jaar: 'Dit is gewoon geweldig'

Voor het eerst in 24 jaar tijd zijn de handballers van UGHV uit Ulft gepromoveerd naar de eerste div...

Ulft sport al ruim vijftig jaar met Juf Hannie bij gymvereniging Ulfariet

Gymnastiekvereniging Ulfariet viert zondag haar vijftigjarig jubileum met een uitvoering in Sporthal...

Wielrenner Bouwman alsnog naar door hem geliefde Giro d'Italia

Koen Bouwman uit Ulft gaat alsnog met zijn ploeg Visma | Lease a Bike naar de Giro d’Italia. De Acht...

Treinfanaten halen hart op met 'Amerikaanse' spoorbanen in Ulft

Liefhebbers van modeltreinen konden afgelopen weekend hun hart ophalen op het DRU Industriepark in U...

Triatleet en kickbokster in de prijzen bij Sportverkiezing Oude IJsselstreek

Triatleet Ralf Scholten en kickbokster Romy Loevering zijn vrijdagavond in de prijzen gevallen tijde...

Het Balrijk neemt afscheid, Bart Meijer nieuwe dj bij REGIO8

Dj Bart Meijer is de opvolger van Balthazar van Puffelen in de middagprogrammering van radiozender R...