Ulft, Netherlands

Hans Beerten wil grootste concerthal van de Achterhoek bouwen

Na de slotshow in Ahoy op 4 maart is het door Europa toeren na achttien jaar voorbij voor Music Show Scotland. Hans Beerten, de man achter de show, wil zich nu volledig gaan richten op het bouwen van de grootste concerthal van de Achterhoek: The Castle.
Serena Speet | Remco Geurts | Viggo Zweverink | 10 februari 2023 10:19 | Aangepast op 10 februari 2023 10:19
"Mijn hele leven hangt een beetje van kastelen aan elkaar", laat directeur Beerten weten. "We hebben heel lang getoerd met ons eigen kasteel, een groot decor wat we telkens meenemen. En we hebben gelijk gezegd, als we in Borculo zijn bouwen we ons eigen kasteel." Die droom lijkt nu werkelijkheid te worden, in het kasteel gaan drie- tot vierduizend bezoekers passen. "In de hele regio, bijna de hele Achterhoek en zelfs Twente is niets dat vergelijkbaar is met wat wij van plan zijn", aldus Beerten, die ervan overtuigd is dat zijn concertzaal toegevoegde waarde heeft in de regio. "Als je naar artiesten wil moet je al heel snel naar Ziggo Dome, AFAS Theater of Rotterdam Ahoy, hier in het oosten is niks. Maar er is wel heel veel vraag naar."

Hans Beerten heeft de gemeente al achter zijn plannen staan en verwacht dat, mits de bouwprocessen en stikstofberekeningen goed verlopen, hij in 2025 de deuren van zijn kasteel kan openen voor de eerste bezoekers. Tot die tijd zal Music Show Scotland niet optreden. "Alle materialen, ons hele kasteel en alle techniek wordt bij ons in het magazijn opgeslagen", legt de directeur uit. "Dan moeten we wachten tot we onze nieuwe locatie voltooid hebben en dan gaat het weer gebeuren."

Van 't Timpke naar Ahoy
Music Show Scotland begon ooit in sporthal 't Timpke in Borculo, inmiddels hebben zij in de grootste zalen van Europa gestaan. Beerten kijkt tevreden terug op de tijd die hij met de show, volledig in het teken van Schotse dans en muziek, heeft gehad door heel Europa. "Er zijn twee woorden, voldoening en trots", vertelt hij. "Ik denk dat alle spelers die meegedaan hebben, die in al die grote hallen in Europa hebben gespeeld, dat zij straks als het klaar is daaraan terugdenken met een grote glimlach op het gezicht."

Suzan en Freek
Toch heeft hij geen spijt van zijn beslissing om te stoppen met rondtoeren, Beerten verwacht dat mensen voor de Music Show Scotland naar Borculo zullen afreizen. The Castle moet ook andere grote artiesten naar de Achterhoek trekken. Beerten heeft al een idee wie het eerste optreden in Borculo zal gaan geven. "Ik heb in de wandelgangen vernomen dat Suzan en Freek erg veel belangstelling hebben", vertelt de directeur. "Ze komen nota bene ook uit de Achterhoek. Dus als het zo ver is zal ik ze zeker even tippen, zodat zij de primeur hebben."

Foto: Hans Beerten

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Lees ook

Asfalttrein tussen Ruurlo en Borculo kan voorbeeld zijn voor Gelderland

In het buitengebied van Ruurlo is geëxperimenteerd met de comeback van een techniek om asfalt opnieu...

Blauwalg gevonden in de Hambroekplas bij Borculo

In het water van de Hambroekplas bij Borculo is opnieuw blauwalg aangetroffen. Omdat contact daarmee...

Brugdrama Lochem en andere incidenten nagebouwd met LEGO in Brandweermuseum Borculo

Voor het derde jaar op rij heeft het Lego Incidenten City zijn thuis in het Brandweermuseum in Borcu...

Naast Spelen ook EK voor 'VAR' Dieperink uit Borculo

Scheidsrechter Rob Dieperink komt dit jaar in actie als videoscheidsrechter (VAR) op het EK in Duits...

Dieperink uit Borculo gaat als videoscheidsrechter naar de Olympische Spelen

Scheidsrechter Rob Dieperink uit Borculo gaat dit jaar naar de Olympische Spelen in Parijs. De Achte...

160 muzikanten naar Borculo voor eerste editie Musikantenfest

Muziekcentrum Borculo is zaterdag het decor van de eerste editie van Musikantenfest, een kapellenfes...