Ulft, Netherlands

Flixbus vol supporters belandt in EK grenscontrole A12

Foto: REGIO8
Lang in de file staan als je via de snelweg Duitsland in wil. Tijdens dit EK is het een realiteit. Maandag waren ruim 140 agenten bezig om verschillende auto's te controleren die Duitsland in wilden.
Bart Sollman | 25 juni 2024 14:41 | Aangepast op 25 juni 2024 14:41
Ook een Flixbus vol met supporters met verschillende nationaliteiten werd gecontroleerd. “We staan hier nu al een uur te wachten”, zegt een Australische supporter. Op het eerste gezicht zou je zeggen dat het een Fransman is. De Franse, dit jaar erg grote, haan prijkt trots op zijn blauwe voetbalshirt. “We houden echt heel erg van Europees voetbal. Het nadeel is dat die wedstrijden in onze tijdszone heel vroeg zijn. Daarom zijn we maar naar Europa gekomen, dan zijn de wedstrijden op een iets schappelijker tijdstip”, zegt hij in het typische accent van down under.

Ze zijn hun reis begonnen in Franrijk, dinsdag bezoeken ze ook de wedstrijd van Frankrijk tegen Polen in Dortmund. “Daarna bezoeken we nog een achtste finale. Het is echt fantastisch om dit mee te maken”, zegt de fan. Voorlopig zijn ze er echter nog lang niet, de temperatuur in de Flixbus loopt op en het geduld van de reizigers ebt weg. “Het scheelt dat iedereen zo aardig is hier, maar het duurt echt wel lang en het is bloedheet.”

Een agent vertelt dat er een probleem is met het visum van twee van de inzittenden van de bus. Daar moet de gehele bus op wachten. “We kunnen die twee wel hier houden, maar als het dan allemaal gecontroleerd en goed is staan ze hier zonder vervoer”, zegt een Duitse agent die niet bij naam genoemd mag worden. “Daarom moeten alle passagiers wachten. Maar we zorgen goed voor ze, we hebben voldoende wc’s en verkoopmachines met gekoelde drank.” De sfeer is inderdaad ook gemoedelijk bij de controle. Agenten zijn vriendelijk en de mensen die gecontroleerd worden werken goed mee.

De Australische fan is gewend aan strenge grenscontroles. “Ze doen het om ons veilig te houden, dan vind ik het op zich niet erg om wat langer te wachten.” Even later blijkt toch alles in orde met de visa en kan de Flixbus zijn weg vervolgen naar Dortmund. De controle van maandag was één van de vele sporadische controles die plaatsvinden tijdens het EK voetbal in dat land. De controles zijn niet gekoppeld aan speelschema’s.

Lees meer over:

Grenscontrole|EK Voetbal|

Lees ook

Tom uit Beltrum is beste EK Voetbal-voorspeller in populaire Scorito-pool

Tom Walterbos uit Beltrum is de allerbeste voorspeller van heel Nederland in de EK Pool van Scorito....

Flinke files bij grensovergang door EK-wedstrijd van Nederland

Het is druk bij de grensovergang op de snelweg A12 bij Beek. Onder meer liefhebbers van het Nederlan...

Borstbeelden van Oranjehelden op EK Voetbal zijn gemaakt in 's-Heerenberg

Bij elke EK-wedstrijd van het Nederlands Elftal zijn ze prominent aanwezig in de Oranjemars, grote b...

Meestervoorspeller Niek uit Groenlo staat bovenaan in Scorito-pool

Meer dan een miljoen Nederlanders doen mee, maar tot nu toe is Niek Schovers uit Groenlo de állerbes...

Toiletverstopper en gezochte Pool opgepakt bij grenscontroles in trein

De Duitse politie heeft deze week twee mensen opgepakt bij controles in de trein tussen Nederland en...

Geen enkele overlastmelding na Turks voetbalfeest in Doetinchem

Het centrum van Doetinchem stond dinsdagavond figuurlijk in vuur en vlam door Turkse voetbalsupporte...