Ulft, Netherlands

Festival Huntenpop gaat voor het eerst uitverkopen

Het festival Huntenpop gaat voor het eerst na 31 eerdere edities uitverkopen. De organisatie verwacht woensdagmiddag de elfduizendste zaterdagkaart over de digitale toonbank te zien gaan.
Bart Sollman | 9 augustus 2023 11:48 | Aangepast op 9 augustus 2023 11:48
“We hebben nu 99,6 procent van de kaarten verkocht”, vertelt organisator Bert Messing in de loop van de ochtend. De organisatie geeft aan niet te weten waarom deze editie zo in trek is. “Zeg jij het maar, weet jij het?”, vertelt Messing. Liquido, Level42, UB40, K’s Choice en Golden Earring, zomaar een greep uit de artiesten die op eerdere edities stonden die niet uitverkocht waren. Waarom lukt het dan dit jaar wel met onder andere Suzan & Freek, Flemming, S10, Son Mieux en Di-rect? “Waar we in de oorsprong vooral blues en hardrock op het programma hadden staan, wordt het nu steeds meer populaire muziek”, zegt Messing. “We heten niet voor niets HuntenPOP.”

Dit jaar is er volgens de organisatie echt voor ieder wat wils. “We zorgen dat er overal altijd iets te beleven is op het terrein. Met vijf podia lukt dat zeker”, zegt Messing. Hoewel er veel is ingezet op populaire artiesten, blijven er ook acts voor de liefhebbers over. Een voorbeeld daarvan is DeWolff. Messing: “Een aantal jaar geleden stonden ze als broekies op Huntenpop, nu zijn ze een gevestigde naam en komen ze weer.”

Gratis vrijdagkaarten
In de weken voor het festival, was Huntenpop één van de meest besproken onderwerpen op Facebookgroepen in de regio, mede dankzij de gratis vrijdagkaarten. Al Jaren krijgen de inwoners van omringende dorpen twee kaarten in de brievenbus. Inwoners waren ongeduldig, bijna jaloers op mensen die al kaarten kregen. “Dat is elk jaar, mensen worden zenuwachtig als ze de kaarten nog niet hebben. Als het goed is hebben de meeste mensen de kaarten nu binnen. Als ze die niet hebben kunnen ze altijd een mailtje sturen”, aldus Messing. Nu de meeste kaarten binnen zijn, worden ze in diezelfde Facebookgroepen ook weer volop aangeboden.

Laarzen aan?
De weersvoorspellingen voor het festival zelf lijken aardig goed te zijn. Maar aan een festival gaan weken van opbouwen vooraf, inclusief zware machines die het veld kapot rijden. Daar zijn nu de nodige maatregelen voor getroffen. “Het veld ziet er goed uit, ik denk dat mensen gewoon met sneakers kunnen komen”, zegt Messing. Er wordt alles aan gedaan om het terrein zo goed mogelijk te houden. “We weten natuurlijk niet wat het weer precies doet, maar we hebben nog een paar dagen om het terrein te herstellen.”


Foto: REGIO8 (Archief)

Lees meer over:

Huntenpop|Festival|Ulft|

Meest gelezen

De Graafschap presenteert nieuwe shirts, sponsor wil jaar langer door

Jasper Hazelaar | Remco Geurts | 11 jul 2024 15:10

Lees ook

Dag voor start is Zwarte Cross alsnog volledig uitverkocht, 265.000 man naar festival

De Zwarte Cross is dit jaar alsnog volledig uitverkocht. Festivalorganisator De Feestfabriek meldt w...

De Boetners gaan net als streekgenoten voor hoogtepunt op de Zwarte Cross

De Boetners besloten dertien jaar geleden op de Zwarte Cross om een band te worden en donderdag moge...

34-jarige Lochemmer vermist na festival in Flevoland

Een 34-jarige man uit Lochem is in de nacht van zaterdag op zondag vermist geraakt nadat hij het muz...

Man loopt ernstig beenletsel op na aanrijding

Bij een aanrijding op de Ulftsestraat tussen Ulft en Etten is een man gewond geraakt.

Oranjekoorts in Achterhoek bereikt kookpunt, Doetinchemse ondernemers profiteren

De Oranjekoorts in de Achterhoek loopt flink op nu Nederland woensdagavond in de halve finale van he...

Housheer en Achterhoekse turndames naar de Olympische Spelen

Goed nieuws voor handbalster Dione Housheer en de turndames van de Top Turnacademie Achterhoek uit V...