Ulft, Netherlands

 

Feestfabriek blij met eerste Startschotgala

De Feestfabriek kijkt met een gevoel van tevredenheid terug op de allereerste eerste editie van het Startschotgala. Hoewel het eerste festival van het jaar niet volledig uitverkocht was, is de organisatie blij met de duizenden bezoekers die wel naar Lichtenvoorde kwamen.
Charlotte van de Kant | 8 april 2022 10:44 | Aangepast op 8 april 2022 10:44
“Ondanks de kou hebben veel mensen toch de moeite genomen om naar dit mooie feest te komen als aftrap van hopelijk een heel mooi evenementenseizoen”, vertelt festivaldirecteur Ronnie Degen. “Het is voor ons een mooie opstart richting het mooiste feest: de Zwarte Cross.” De lage temperatuur en de gure wind, zorgde in de ogen van de organisatie niet voor grote problemen. “Gelukkig niet", geeft Degen aan. "Er zijn wel mensen de zorginstanties terecht zijn gekomen, maar uiteindelijk heeft het niet geleid tot extremen.” Eerder gaf het festival aan plek te hebben voor twintigduizend festivalgangers, later is dit bijgesteld naar zo'n tienduizend mensen. Op vrijdag en zondag waren er ongeveer zesduizend mensen op het festivalterrein aanwezig. Hoewel er rekening werd gehouden met tienduizend mensen, is het festival daar op zaterdag overheen gegaan, toen waren er ongeveer dertienduizend bezoekers.

De festivalbezoekers konden na twee jaar zonder grote evenementen van de Feestfabriek los gaan bij bands als Bökkers, Boh Foi Toch en Høken met de Heinoos. Festivaldirecteur Degen spreekt over meerdere hoogtepunten. “Ik vond Anouk opmerkelijk aardig tegen ons”, geeft de festivaldirecteur aan. “Gisteren was er een waanzinnige sfeer en in de tent ging iedereen dansen, springen en meezingen. We hebben net Henk Wijngaard gehoord, die tent ging helemaal los. Hoe mooi kan het zijn.”

Herhaling Startschotgala
Of het Startschotgala ook een traditie wordt in april als begin van het festivalseizoen weet de organisatie nog niet: “Dat moeten we eerst maar eens goed gaan evalueren. Misschien twee weken later of een week eerder, want vorige week was het ook heerlijk weer", geeft Degen aan. "De lachende gezichten, daar doe je het voor. Dit is ons vak, het kan weer.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Startschotgala|

Meest gelezen

Negen jaar cel geëist tegen vrouw die Ben doodreed

Davie Klein Gunnewiek | 14 mrt 2023 21:48

Lees ook

Boh Foi Toch laat Startschotgala swingen

Boh Foi Toch heeft zondagmiddag de bezoekers van het Startschotgala laten swingen met een optreden i...

Dialectbands laten de Megatent schudden

De organisatie van het Startschotgala kijkt terug op een geslaagde tweede dag van het festival in Li...

Jaaroverzicht 2022 - April, mei en juni

In het tweede kwartaal barsten de evenementen in de Achterhoek na elkaar los. Zo was Doetinchem gast...

Line-up Startschotgala bekend gemaakt

De Feestfabriek heeft maandag nieuwe namen bekendgemaakt voor het Startschotgala in Lichtenvoorde. O...

Dubbele aantal kaarten voor Startschotgala

Duizenden kaarten voor het Startschotgala in Lichtenvoorde zijn vrijdagochtend over de toonbank gega...

Opbouw van het Startschotgala is begonnen

Het eerste paaltje voor de opbouw van het Startschotgala is dinsdagochtend de grond ingegaan in het ...