Ulft, Netherlands

Evi's inzamelingsactie voor KiKa gaat door het dak

Het gaat heel goed met de inzamelingsactie van de elfjarige Evi uit Doetinchem. Ze zamelt kroonkurken in, en doneert het geld vervolgens aan KiKa. Sinds haar verhaal in de media is verteld, krijgt ze hulp vanuit heel Gelderland. In een paar weken tijd is het opgehaalde geld verdubbeld naar zeshonderd euro.
Sterre | 14 september 2022 16:16 | Aangepast op 14 september 2022 16:16
"Ik lag 's ochtends in bed toen ik het nieuwsbericht van Evi op de radio hoorde”, vertelt Freddie Dekkers uit Zeddam. “Ik kon niet anders dan mijn bed uitstappen en haar helpen.” Hij was meteen klaarwakker, sprong op zijn brommer en reed naar het dichtstbijzijnde hotel, Ruimzicht in Zeddam. "Hier viel ik met mijn neus in de boter”, zegt Dekkers. “Ze verzamelden al een tijdje dopjes voor iemand anders, maar diegene was er al maanden niet geweest. Dus ik mocht alles hebben, een wasmand én een krat vol met dopjes. Echt super!"

De actie ligt de Zeddammer nauw aan het hart, omdat er in zijn familie helaas ook veel mensen te kampen hebben gehad met de gevolgen van kanker, of eraan overleden zijn: "Maar ik ben niet uniek daarin, als je om je heen kijkt, kent iedereen wel iemand die met kanker te kampen heeft gehad. Het is een heel lastig ziektebeeld. De wetenschap probeert er van alles aan te doen maar het kost handen vol geld, en dat is er vaak niet. Daarom wil ik Evi graag ondersteunen met haar actie."

'Het loopt gewoon storm'
Naast Dekkers zijn er meer mensen geweest die zich geroepen voelde om Evi te ondersteunen. Na de uitzending bij REGIO8 wist Evi niet wat haar overkwam: "Het is niet normaal wat er is gebeurd. Ik had voor de zekerheid al een extra ton neergezet. Maar het loopt gewoon storm, iedereen is zo enthousiast. Per dag komen er meerdere mensen langs om dopjes te brengen. We zijn al twee keer naar het recycleplein in Zutphen gereden met dopjes, want de schuur staat steeds helemaal vol."

Flinke lading uit Zeddam
Evi kan binnenkort nog een flinke lading kroonkurken uit Zeddam verwachten, want het Oktoberfest staat voor de deur in het dorp. Dekkers verheugt zich er nu al op: "Ik heb al afspraken met allerlei cafés en restaurants in de Dorpsstraat waar ze het Oktoberfest groots vieren. Dat moet wel een grote hoeveelheid dopjes opleveren!"

Het einde is nog lang niet in zicht
Evi is heel blij met alle hulp die ze krijgt, want ze is nog niet klaar met de actie: "Ik hoop dat de mensen mij blijven helpen, en dat er na dit nieuwsbericht nog meer mensen langs komen om dopjes te brengen. Zo kan ik zoveel mogelijk geld ophalen." Er staan twee versierde bakken voor haar huis aan de Hoefbladveld 7 in Doetinchem, waar mensen hun dopjes altijd langs kunnen brengen.

‘Zo lang mogelijk’
Op de blijvende steun van Dekkers kan ze in ieder geval blijven rekenen. "Ik ben van plan om er zo lang mogelijk mee door te gaan”, zegt de Zeddammer. “Want ik vind, als het om goede doelen gaat, moet je toch het puntje op de i zetten.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Doetinchem|Zeddam|KiKa|

Lees ook

Doetinchem start lobby voor nieuw asielzoekerscentrum in Achterhoek

De Achterhoek moet flinke stappen zetten om voldoende asielzoekers op te vangen. Vanuit het Rijk zij...

Inwoners willen meer relaxen en loungen in centrum Doetinchem

Het idee om verschillende zit- en relaxvlonders te plaatsen in de Doetinchemse binnenstad, is tijden...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Politie pakt Doetinchemmers op in een groot drugsonderzoek

De politie heeft vier mannen aangehouden in een onderzoek naar handel in soft- en harddrugs. Twee Do...

Orion-volleyballers naar finale om landstitel na spannende serie

De volleyballers van Active Living Orion kunnen dit seizoen nog altijd de dubbel winnen. Na winst in...