Ulft, Netherlands

Euregionaal natuurgebied in de markt gezet

SuHet gebied rond de Eltenberg en het Bergherbos moet de aankomende jaren toeristisch beter op de kaart komen te staan. Natuurmonumenten, Stichting Huis Bergh, Stadt Emmerich am Rhein en de gemeente Montferland werken daarvoor samen, om zo de kwaliteit van het gebied te verhogen.
Tim Rondeel | 18 maart 2022 14:27 | Aangepast op 18 maart 2022 14:27
“We bevinden ons in een grensgebied en we hebben gemerkt dat we dit gebied alleen gezamenlijk kunnen vermarkten omdat het ook een gemeenschappelijk natuurgebied is”, aldus Manon Loock-Braun. “Daarom hebben we overleg gehad over wat we samen kunnen doen om het gebied in de markt te zetten.” De samenwerking moet ervoor zorgen dat meer mensen het gebied leren kennen. "Het is belangrijk dat heel veel mensen ons gebied weten te vinden", geeft Rob Vister, voorzitter Stichting Montferland Marketing, aan. “Als je kijkt naar het achterliggende gebied bij ons: Noordrijn-Westfalen, dat heeft zeventien miljoen inwoners. Dat is een potentieel aan mensen die dichtbij wonen en we dus graag hierheen willen halen."

In het gebied is door het project twee miljoen euro geïnvesteerd. “Daardoor hebben we heel veel dingen kunnen realiseren”, laat Loock-Braun weten. “Zo hebben we hier bijvoorbeeld het toeristeninformatiepunt en het uitzichtpunten op de Eltenberg en een camperparkeerplaats gecreëerd.” Ook is er een grensoverschrijdende cultuurroute langs loopgraven en bunkerresten aangelegd. “We hebben ook in Huis Bergh geïnvesteerd en in de uitkijktoren Hulzenberg”, vertelt Loock-Braun. “En volgens mij heeft zich het dat ook al terugbetaald.”

Projecten voortzetten
Stadt Emmerich is tevreden over de samenwerking in het natuurgebied en ze hopen dan ook dat het een voorbode is voor de toekomst: “Wij zouden natuurlijk blij zijn als het een vervolg krijgt”, geeft Loock-Braun aan. “En dat we verdere projecten gezamenlijk met onze Nederlandse partners kunnen realiseren.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Bergherbos|Eltenberg|

Meest gelezen

Wederom ongeluk bij beruchte kruising nabij Etten

Charlotte van de Kant | Redactie REGIO8 | 21 sep 2022 09:49

Moeder van baby 'Sem Vijverberg' wordt vrijgelaten

Redactie REGIO8 | 22 sep 2022 15:36

Apache-helikopters vliegen weer laag boven Achterhoek

Jasper Hazelaar | 23 sep 2022 11:18