Ulft, Netherlands

Eerste editie festival Lago Lago in Braamt

Duizenden festivalgangers beleven dit weekend de allereerste editie van het festival Lago Lago bij Stroombroek in Braamt. Hoewel de organisatie eerst inzette op 8500 bezoekers, is dit later teruggebracht naar vierduizend.
Charlotte van de Kant | Anna Weirath | 4 juli 2022 11:15 | Aangepast op 4 juli 2022 11:15
“Je weet nooit hoeveel mensen er komen voor een eerste editie”, vertelt Rob Simon van de organisatie. “Je hebt geen vergelijkingsmateriaal, maar we zijn heel tevreden met vierduizend man. Dat is voor een eerste editie echt top. Het goede nieuws is, is dat we genoeg ruimte hebben om te groeien de aankomende jaren.” Veel van de festivalgangers komen vanuit de Randstad naar Braamt om dit weekend feest te vieren. De bezoekers zijn positief over hun eerste ervaring met het festival. “We zijn vanochtend aangekomen en hebben meteen ons tentje opgezet”, vertelt festivalganger Freek. “Het was meteen helemaal gezellig.” De bezoekers geven aan dat ze het niet erg vinden dat ze hiervoor wat langer moeten rijden. “Er is een goede line-up, leuke muziek, we hebben op het water gesupt vanochtend. Lekker eten, het is echt heel leuk”, laat bezoeker Karen weten.

Ook de buurtbewoners rondom het festivalterrein zijn betrokken bij het evenement. “Woensdag heb ik nog een rondleiding gegeven aan buurtbewoners", vertelt organisator Daniel van Drunen. "Er kwamen zestig mensen opdagen, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ze waren allemaal blij en iedereen zei dat ze zouden komen. Het is een mooie mix van mensen van verder, maar ook mensen lokaal die iets nieuws willen proberen." Organisator Simon: "Ik denk dat iedereen die hier is, heel blij is om hier in Braamt te zijn. Het is heerlijk."

Komende jaren
Of Lago Lago de komende jaren ook op Stroombroek in Braamt georganiseerd wordt, staat nog niet vast. Het festival is nu nog een pilot. "Wij zetten er natuurlijk op in om dit nog heel veel jaren te doen", geeft Van Drunen aan. "De evaluatie moet uitwijzen of van de pilot een vaste plek gemaakt van worden, maar wij zijn heel dankbaar voor de kansen die we krijgen. Als de gemeente en de buurtbewoners blij zijn, hebben we in ieder geval de grond vast gehuurd voor de komende jaren."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Stroombroek|Festival|Lago Lago|

Lees ook

Orgel Joke maakt rentree op Zwarte Cross, ook Acda en De Munnik komen

Acda en De Munnik, The Partysquad en publieksfavoriet Orgel Joke komen deze zomer naar de Zwarte Cro...

Kaboutertje Putlucht en The Grand East op festival Mañana Mañana

Organisator De Feestfabriek van festival Mañana Mañana heeft haar eerste lijst met dertien artiesten...

Festival Mañana Mañana schuift een weekje op vanwege concurrentie

Mañana Mañana vindt volgend jaar een week later plaats dan eerder naar buiten was gebracht vanwege d...

Festival Zwarte Cross in korte tijd bijna volledig uitverkocht

Met op het hoogtepunt bijna honderdduizend wachtenden is de Zwarte Cross is zaterdag binnen korte ti...

Zwarte Cross presenteert nieuwe slogan: ‘Make Schik, Not War’

De Zwarte Cross heeft een nieuwe slogan gepresenteerd voor de komende editie van het festival in Lic...

Recordbedrag opgehaald door zonovergoten Swim to Fight Cancer Achterhoek

Swim to Fight Cancer Achterhoek heeft zondag een recordbedrag opgehaald. Meer dan 420 deelnemers zwo...