Ulft, Netherlands

Eerste Achterhoek Cup voor wielrenners

De organisatie van De Ronde van de Achterhoek heeft dit weekend voor het eerst een districtcompetitie onder de naam Achterhoek Cup georganiseerd. In Eibergen en Aalten kwamen jonge talentvolle wielrenners bij elkaar om naast het bestaande aanbod meer wedstrijden te kunnen rijden om zich te ontwikkelen.
Serena Speet | 18 maart 2022 15:20 | Aangepast op 18 maart 2022 15:20
"Op deze manier kunnen ze zich op de kaart zetten en kijken waar hun kwaliteiten liggen om zo door te kunnen stromen", vertelt organisator Herlinda ter Maat. Ter Maat geeft aan dat de Achterhoek Cup een mogelijkheid is om toekomst en perspectief te bieden aan de jeugd. Ongeveer tweehonderd jonge wielrenners deden mee aan de eerste editie van de Achterhoek Cup. De deelnemers zijn geselecteerd door verschillende districten en daardoor was het deelnemersveld ook van hoog niveau. “Daarom zijn er ook acht districten waarvan er ook acht renners per district geselecteerd zijn”, geeft ter Maat aan. “Helaas kan niet iedereen meedoen. Je moet wel al een toppertje zijn om deel te mogen nemen.”

De Achterhoek Cup is voor de jeugd ook een kans om zich op de kaart te zetten bij scouts van teams en talentcoaches. “Hoe hoger op de lijst, hoe meer je opvalt", geeft ter Maat aan. "Scouts zien dat ook en zullen je na afloop wellicht benaderen om een andere stap te gaan maken.” De organisatie hoopt de Achterhoek Cup ook volgend jaar weer te kunnen organiseren. “We willen ons hier als Achterhoek ook wel in profileren, dat doen we volgens mij op een goede manier", vertelt de organisator. "Om dit als wedstrijd voor de jeugd neer te kunnen zetten. Dus wij hopen wel dat we dit in de toekomst voort kunnen zetten, maar dat is ook in overleg met het KNWU.”

Winnares
Er werden meerdere disciplines gereden waaronder een criterium, een tijdrit en een wielerkoers. Nienke Veenhoven was één van de winnaars van het weekend. “Het was een hele afwachtende race", vertelt de winnares. “Je moet altijd goed zitten in de laatste ronde. Van de valpartij had ik persoonlijk niet zo heel veel last. Dus het ging wel goed.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Achterhoek Cup|wielrennen|

Lees ook

Wielrenner Bouwman alsnog naar door hem geliefde Giro d'Italia

Koen Bouwman uit Ulft gaat alsnog met zijn ploeg Visma | Lease a Bike naar de Giro d’Italia. De Acht...

DZC Vrouwen verslaat Mannen bij Doetinchemse Sportverkiezing

In een tot de nok toe gevuld Schouwburg Amphion zijn maandagavond de prijzen uitgedeeld voor de Doet...

Wielrenner Bouwman grijpt eindzege in koers Coppi e Bartali

Koen Bouwman heeft zaterdag de eindzege gepakt in de Italiaanse meerdaagse koers Settimana Coppi e B...

Wielrenner Bouwman grijpt etappe in Italiaanse koers Coppi e Bartali

Wielrenner Koen Bouwman uit Ulft heeft donderdag de heuvelachtige derde etappe in de Settimana Inter...

Oudste wielerkoers van Nederland keert terug in de Achterhoek

De Achterhoek speelt dit jaar een belangrijke rol in het slotweekend van Wielerkoers Olympia's Tour....

Start en finish van Ronde van de Achterhoek dit jaar in Neede

De Ronde van de Achterhoek start en finisht dit jaar in Neede. De datum is ook al geprikt met zondag...