Ulft, Netherlands

 

Echtpaar uit Silvolde tot tranen geroerd door naoberschap na brand

Je huis uit moeten vluchten voor een brand is voor velen een nachtmerrie, maar voor Harrie ter Horst (73) en Theo Pastoors (58) uit Silvolde werd dit werkelijkheid. Met hun hondje onder de arm keken ze toe hoe de vlammen uit hun woning sloegen. Inmiddels woont het stel in een chalet naast hun oude huis en zijn ze zeer dankbaar voor het naoberschap dat ze hebben ervaren.
Remco Geurts | Bart Sollman | 28 oktober 2022 13:41 | Aangepast op 28 oktober 2022 13:41
"We hadden alleen de kleren die we op dat moment aanhadden, onze kleine aap (hun hondje Marie, red.) en elkaar. We stonden huilend te kijken naar hoe alles wat we hadden in vlammen opging”, zegt Pastoors. Ter Horst is de vijfde generatie die in de 140 jaar oude boerderij heeft gewoond. Over een paar weken wordt alles gesloopt. Hoe nu verder? Pastoors en Ter Horst konden nog geen brood halen, maar hulp bleek niet ver weg. Bekenden en onbekenden gaven onder andere etensbonnen, kledingbonnen en geld. "En dan hebben we het nog niet eens over alle kaarten en bloemen die we gekregen hebben. Het helpt ons echt ontzettend", zegt Pastoors geëmotioneerd.

De heren willen één man in het bijzonder bedanken: Martijn Bullée uit Breedenbroek. "Hij helpt ons echt met alles", zegt Ter Horst. "We hadden geen idee waar we moesten beginnen." Bullée heeft geregeld dat er een chalet kwam en hielp bij meerdere praktische zaken. "Ik doe dit wel vaker bij branden namens stichting Salvage, zij zijn er om slachtoffers van brand de eerste 24 uur te helpen”, legt Bullée uit. Toch staat hij dagen na de brand Harrie en Theo nog altijd bij: "De heren zijn beiden op leeftijd en de brand heeft een gigantische impact. Als een stukje service help ik ze. Het is heel dankbaar werk.”

Bugemeester biedt steun
Naast Bullée hebben de slachtoffers ook niets dan waardering voor burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek en zijn vrouw Karin. Gelijk na de brand waren ze al bij de heren op bezoek aan de Egginkstraat. "De burgemeester is normaal iemand die je alleen uit de krant kent”, geeft Ter Horst aan. "Maar Otwin en Karin zijn echt fantastische mensen ze sloegen de arm om ons heen die we op dat moment echt nodig hadden”, vult Pastoors aan.

'Dikke knuffel'
Ter Horst en Pastoors kunnen niet genoeg benadrukken hoe dankbaar ze iedereen zijn die ze op welke manier dan ook helpt. "Het doet ons goed dat er nog zoveel lieve mensen zijn", zegt Pastoors. "Die zou je het liefst allemaal een dikke knuffel willen geven. Woorden schieten gewoon tekort om ze te kunnen bedanken."

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Kapsalon Hardy in Ulft stopt na ruim zestien jaar

Redactie REGIO8 | 31 jan 2023 10:48

Patiënten Slingeland kunnen gratis parkeren bij Amphion

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 1 feb 2023 16:25

Lees ook

Zonnige toekomst voor voetbalveld in Baak

De voormalige voetbalvelden van de Baakse Boys hebben een nieuw leven gekregen als zonnepark De ...

CV-ketel vat vlam in woning Dinxperlo

Een cv-ketel is woensdagnacht in een woning boven een garagebedrijf in Dinxperlo in brand gevlogen. ...

Uitslaande brand op bedrijvenpark in Wehl

In een bedrijfspand in aanbouw op het A18 Bedrijvenpark in Wehl is woensdagmiddag een uitslaande bra...

Brand bij een agrarisch bedrijf in Aalten

In een werkplaats bij een agrarisch bedrijf in het buitengebied van Aalten is vrijdag een brand onts...

Huisdieren komen om tijdens woningbrand

Bij een brand in een woning in Varsseveld zijn zaterdagmiddag een hond en enkele cavia's omgekomen. ...

Brand in berm langs N18 bij Lichtenvoorde

In een berm langs de N18 nabij Lichtenvoorde is zondagavond brand ontstaan. Het verkeer ondervond de...