Ulft, Netherlands

Druk op Slingeland Ziekenhuis neemt toe door griepgolf

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem heeft extra bedden moeten bijplaatsen omdat de druk van patiënten met influenza (griep, red.) toeneemt. Volgens een woordvoerder heeft het ziekenhuis moeite om een plek te vinden voor patiënten die binnenkomen.
Davie Klein Gunnewiek | 6 januari 2023 11:30 | Aangepast op 6 januari 2023 11:30
“Het ziekenhuis ligt helemaal vol”, geeft een woordvoerder van het Slingeland aan. “Bij het grootste gedeelte van de patiënten zien we influenza. Ook zien we weer een stijging van patiënten met het coronavirus.” Omdat de bedden op momenten vol zijn, is de spoedeisende hulp in Doetinchem al een aantal keer tijdelijk gesloten. “We vragen ambulances dan om door te rijden, omdat er geen plek is”, legt de woordvoerder uit. “De druk op de ziekenhuizen in de regio is daarom ook enorm groot.” Ook heeft het Slingeland moeite om mensen uit te plaatsen, omdat de druk bij de thuiszorg toeneemt.

Ook onder personeel van het Slingeland is er op dit moment een hoog ziekteverzuim. “Het is passen en meten”, verzucht de woordvoerder. “Door ziekte onder verpleegkundigen vragen we personeel om extra te komen werken, maar dat brengt ook weer extra druk met zich mee.” Bezoekers wordt dan ook gevraagd om te zorgen dat de griepgolf niet verspreid. Bij de hoofdingang staat nog steeds een hygiënezuil en kunnen bezoekers een mondkapje pakken. “En kom niet naar het ziekenhuis als je verkouden bent”, aldus de woordvoerder.

SKB in Winterswijk merkt de drukte ook
Ook het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk merkt dat het druk is. Ondanks dat er veel patienten in het ziekenhuis terecht komen, hoeven er vooralsnog geen operaties te worden afgezegd. "Maar het is wel penibel. Niet specifiek vanwege patiënten met het griepvirus of het RS-virus. De drukte komt vooral doordat het op dit moment lastiger is om patiënten die met ontslag kunnen, maar wel zorg nodig hebben, een plek te bieden in een verpleeghuis en de wijkverpleging", aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. Een deel van de patiënten moet daardoor langer wachten en ligt dus ook langer in het ziekenhuis.

"Gelukkig is onze samenwerking met zowel de verpleeghuizen als de wijkverpleging heel goed en doen we er samen alles aan om patiënten zo snel mogelijk de juiste zorg op de juiste plek te bieden", aldus een woordvoerder.

Foto: REGIO8

Lees ook

Honkballers willen aan de slag met nieuwe club in Doetinchem

Voetbal, hockey, tennis, atletiek, rugby. Allemaal sporten die beoefend kunnen worden bij een Doetin...

Nieuw kinderboekenfestival in het centrum van Doetinchem

Voor het eerst vindt er een heus Kinderboekenfestival plaats in het centrum van Doetinchem. Van het ...

Orion-volleyballers één winst verwijderd van kampioenschap

De volleyballers van Active Living Orion kunnen woensdag landskampioen worden. De Doetinchemmers won...

Schrijfster Marieke Damen uit Wehl in race voor Gouden Strop

Schrijfster Marieke Damen uit Wehl is genomineerd voor de Gouden Strop. Met haar boek 'Het perfecte ...

Doetinchem start lobby voor nieuw asielzoekerscentrum in Achterhoek

De Achterhoek moet flinke stappen zetten om voldoende asielzoekers op te vangen. Vanuit het Rijk zij...

Inwoners willen meer relaxen en loungen in centrum Doetinchem

Het idee om verschillende zit- en relaxvlonders te plaatsen in de Doetinchemse binnenstad, is tijden...