Ulft, Netherlands

 

Drie Didamse tieners in finale missverkiezing

Simone, Jadey en Lynn uit Didam zijn finalist bij de Miss Teen of Gelderland-verkiezing. De drie tieners maken zaterdag allemaal kans op de titel, maar zijn al blij dat ze hun Montferlandse dorp samen mogen vertegenwoordigen.
Charlotte van de Kant | 16 maart 2022 17:15 | Aangepast op 16 maart 2022 17:15
"Dat vind ik best wel leuk en gezellig, aangezien Didam een heel klein dorp is", geeft finalist Jadey Storm Wouters aan. "Niet veel mensen weten ervan, dus als er drie meiden uit Didam komen vind ik dat wel bijzonder en leuk." Finalist Simone Roeloffs geeft aan dat het een bijzondere ervaring is. "Het is toch gaaf om in zo'n jurk op een catwalk te lopen", vertelt Simone. "En om al die meiden en de mensen in die wereld te leren kennen." Lynn Klaassen, ook finalist, vertelt dat er meerdere rondes zijn zaterdag tijdens de finale. "Je hebt de bikinironde, de galaronde, de voorstelronde en een hashtagronde. Het wordt echt een soort show die we gaan geven voor de mensen."

De missverkiezing wordt georganiseerd door Nikki Prein, die zelf in 2019 heeft gewonnen. Dit doet ze samen met Mathilde Verhagen, zij zijn de zogenoemde presidenten van de Miss Beauty’s van Gelderland. “Wij coachen de dames en helpen ze waar nodig is", vertelt oud-winnares Prein. "We zijn er voor mentale support. En als er iets is dan kunnen ze altijd bij ons komen. We krijgen twee winnaressen, een 'Teenwinnares' en een 'Beautywinnares', we gaan ze dan begeleiden naar het Nederlands traject.

Persoonlijke groei
De verkiezing zorgt tijdens het project in aanloop naar de finale ook voor persoonlijke groei bij de deelnemers. “Ik vind het heel eng om te presenteren”, geeft Simone aan. “Ik vind dit wel een goede zet om hiermee te oefenen, je moet bijvoorbeeld op het podium staan. En ik hoop hier zelfverzekerder uit te komen.” Ook Nikki merkt dit bij de deelnemers: “We hebben ook gevraagd of ze het gevoel hebben dat ze zijn gegroeid als persoon. Vrijwel iedereen zei dat ze ervan hebben geleerd en dat ze zijn gegroeid. Ze vinden het allemaal jammer dat het straks afgelopen is.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Missverkiezing|

Meest gelezen

Kapsalon Hardy in Ulft stopt na ruim zestien jaar

Redactie REGIO8 | 31 jan 2023 10:48

Landgoed Keppel wil zeven woningen realiseren

Tim Rondeel | 26 jan 2023 11:42