Ulft, Netherlands

Doetinchem getroffen door reeks autobranden

Vier verschillende voertuigen zijn woensdagavond en nacht in brand gevlogen in Doetinchem. De politie gaat uit van brandstichting.
Redactie REGIO8 | 27 oktober 2022 10:22 | Aangepast op 27 oktober 2022 10:22
De brandweer is woensdagavond druk geweest met vier autobranden in Doetinchem. De eerste melding van een autobrand kwam om 21.30 uur. Op een parkeerplaats aan de Montgomerystraat werd een brandende auto ontdekt. De brandweer is ter plaatse gekomen om de brand te blussen. Een eigenaar van een busje, dat naast de brandende auto stond, heeft zijn voertuig nog net op tijd kunnen verplaatsen.
Terwijl de brandweer bezig was met het blussen kwam er een tweede melding binnen van een autobrand. Dit keer ging het om een brandend voertuig aan de Van Hogendorplaan, wederom in Doetinchem. De brandweer heeft het vuur gedoofd maar de auto moet als verloren beschouwd worden. Volgens de eigenaresse van het voertuig stond de auto al enkele dagen stil.


Busje alsnog in brand
Bij de derde melding betrof het om twee voertuigen naast elkaar die in brand stonden. Deze melding kwam rond 00.30 uur binnen. Het busje dat bij de eerste melding nog verplaatst was stond nu in brand, net als een daarnaast geparkeerde auto. Dit gebeurde wederom aan de Montgomerystraat.

Brandstichting
De politie ging bij de eerste melding nog uit van kortsluiting maar door de latere melding is dat veranderd naar brandstichting. Ze zijn begonnen met een buurtonderzoek en hebben al beelden ontvangen van camera's in de buurt. Hierop is te zien dat personen wegrennen nadat de auto's in brand vliegen.

Nog geen aanhoudingen
De politie kan op dit moment nog niet veel informatie geven over het onderzoek. "Op dit moment is er nog niemand aangehouden. Of er een verband is tussen de branden moeten we nog onderzoeken", aldus een woordvoerder van de politie. "We vermoeden dat het om brandstichting gaat, maar het onderzoek loopt nog. Als iemand iets opvallends heeft gezien, moeten ze contact met ons opnemen." Ook de camerabeelden uit de buurt worden nog onderzocht.

Foto's: 112Achterhoek-nieuws.nl

Lees ook

Doetinchem start lobby voor nieuw asielzoekerscentrum in Achterhoek

De Achterhoek moet flinke stappen zetten om voldoende asielzoekers op te vangen. Vanuit het Rijk zij...

Inwoners willen meer relaxen en loungen in centrum Doetinchem

Het idee om verschillende zit- en relaxvlonders te plaatsen in de Doetinchemse binnenstad, is tijden...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Politie pakt Doetinchemmers op in een groot drugsonderzoek

De politie heeft vier mannen aangehouden in een onderzoek naar handel in soft- en harddrugs. Twee Do...

Orion-volleyballers naar finale om landstitel na spannende serie

De volleyballers van Active Living Orion kunnen dit seizoen nog altijd de dubbel winnen. Na winst in...