Ulft, Netherlands

 

Diersen ziet Euregio-samenwerking groeien

Voormalig gemeente- en Euregioraadslid Freek Diersen uit Dinxperlo heeft dit jaar na 24 jaar afscheid genomen van de politiek. Hij is blij dat, mede dankzij zijn inzet in de gemeente Aalten en voormalig gemeente Dinxperlo, de grensoverschrijdende samenwerking steeds belangrijker én zichtbaarder is geworden.
Tim Rondeel | 1 juli 2022 15:57 | Aangepast op 1 juli 2022 15:57
"De verschillen in culturen en opvattingen zijn compleet anders omdat je een gezamenlijk doel hebt", aldus Diersen over de samenwerking. "Namelijk niet de grens als een hindernis te laten zijn, maar juist als een beleving van een meerwaarde." Diersen ziet veel voorbeelden waar Duitsland en Nederland elkaar vinden. Zo wordt het gebied nu aan weerszijden van de grens in de markt gezet. "Als je praat met de toerisme ambtenaren van de Stadt Bocholt en onze gemeente waren ideeën altijd bespreekbaar en er is heel veel overgenomen", aldus de Dinxperlöer.

Naast toerisme werken ook de brandweerkorpsen uit Duitsland en Nederland samen in de grensplaats Dinxperlo. Een volgende stap moet volgens Diersen grensoverschrijdend onderwijs zijn. "Met name voor het leefgebied, want hier wonen best veel jonge mensen en er zijn ook veel kinderen", schets de oud-politicus. "En ook omdat we een mooi project hebben 'Spreek je buurtaal' vanuit de Euregio zou dat gewoon geweldig zijn."

Drijfveer
Het liefst was de 75-jarige Dinxperlöer nog doorgegaan in de politiek, maar hier dacht zijn partij, het CDA, anders over. Ondanks zijn afscheid blijft Diersen nog bij verschillende projecten betrokken zoals de samenwerking met Heimatverein Suderwick. "Ik heb er nog steeds veel zin in", aldus Diersen. "Ik zit daar creatief in mee te denken en we grijpen dat aan in het belang van de burger en de gemeenschap en dat is de drijfveer."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Euregio|

Meest gelezen

Kapsalon Hardy in Ulft stopt na ruim zestien jaar

Redactie REGIO8 | 31 jan 2023 10:48

Patiënten Slingeland kunnen gratis parkeren bij Amphion

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 1 feb 2023 16:25

Lees ook

Rijn in Emmerik bereikt laagterecord

Volgens de Duitse tegenhanger van Rijkswaterstaat heeft de waterstand bij de Rijn in Emmerik maandag...

Korting bij Duitse pompstations bijna voorbij

De 'tankrabatt' die sinds juni drie maanden lang van kracht is in Duitsland, waardoor de prijs van b...

Grensoverschrijdende samenwerking bij mogelijke rampen

De Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland (VNOG) gaat bij grote rampen samenwerken met Duitse e...