Ulft, Netherlands

Deur nog niet dicht voor aanvaller Sow

De Graafschap heeft de hoop op de komst van Sheffield Wednesday-flankaanvaller Sylla Sow nog niet opgegeven. De Doetinchemse voetbalclub zit al een tijd in de wachtkamer voor de 26-jarige Nijmegenaar en schaakt inmiddels ook op andere borden.
Jasper Hazelaar | 10 augustus 2022 14:37 | Aangepast op 10 augustus 2022 14:37
“De deur is niet gesloten, maar we richten onze pijlen op andere spelers omdat het in een impasse is geraakt”, laat technisch manager Peter Bijvelds weten. De zaakwaarnemer van Sow en Sheffield Wednesday bakkeleien nog altijd over de voorwaarden bij een vertrek van de aanvaller. Zijn club wil hem, ondanks afspraken die volgens Sow zijn achterban zijn gemaakt, niet transfervrij laten gaan. “Omdat er geen voortuitgang in zit, ben ik al een periode bezig om op andere fronten te scoren, maar dat is nog niet gelukt”, zegt Bijvelds.

De Graafschap zoekt een aanvallende versterking, het liefst op de zijkant. Een van de spelers die op de lijst staat is FC Groningen-speler Patrick Joosten, maar van een concrete aanbieding is nog geen sprake. “We hebben allerlei opties in binnen- en buitenland, maar tot nu toe hebben we nog niet gevonden waar we naar zochten”, meldt de technisch manager. “Het moet echt iets toevoegen aan de selectie en een bepaald niveau hebben. Halen om het halen, daar pas ik voor.”

Op termijn transfersommen
De Graafschap richt zich nu op huurspelers of spelers die transfervrij kunnen vertrekken. De laatste speler waar de Doetinchemse club voor betaalde was Branco van den Boomen (nu sterspeler Toulouse, red.). Mede door clausules in zijn contract en het feit dat investeerders het geld moesten inleggen, leverde dat nauwelijks winst op. “Omdat we commercieel opvallend goed scoren, kan dat in de toekomst misschien wel weer”, zegt Bijvelds over het betalen van een transfersom. “Dat is een compliment aan de mensen hier intern.”

Uitgaande spelers
Deze zomer hoopt Bijvelds zónder transferom nog één extra aanvallende versterking binnen te hengelen, dan is de club klaar. Wel staat de deur voor een aantal spelers op De Vijverberg open voor een vertrek, tijdelijk of definitief. Onder meer Roland Baas en Hicham Acheffay lijken op weinig speeltijd te hoeven rekenen, terwijl jeugdspelers ergens anders ervaring op kunnen doen. “Er is wat latente interesse losgekomen in de laatste dagen, maar het is nog niet concreet", meldt Bijvelds daarover.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|

Lees ook

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...

De Graafschap wacht graadmeter in Dordrecht

De Graafschap wacht vrijdagavond in het duel met FC Dordrecht een goede graadmeter in de slotfase va...