Ulft, Netherlands

Deur nog niet dicht voor aanvaller Sow

De Graafschap heeft de hoop op de komst van Sheffield Wednesday-flankaanvaller Sylla Sow nog niet opgegeven. De Doetinchemse voetbalclub zit al een tijd in de wachtkamer voor de 26-jarige Nijmegenaar en schaakt inmiddels ook op andere borden.
Jasper Hazelaar | 10 augustus 2022 14:37 | Aangepast op 10 augustus 2022 14:37
“De deur is niet gesloten, maar we richten onze pijlen op andere spelers omdat het in een impasse is geraakt”, laat technisch manager Peter Bijvelds weten. De zaakwaarnemer van Sow en Sheffield Wednesday bakkeleien nog altijd over de voorwaarden bij een vertrek van de aanvaller. Zijn club wil hem, ondanks afspraken die volgens Sow zijn achterban zijn gemaakt, niet transfervrij laten gaan. “Omdat er geen voortuitgang in zit, ben ik al een periode bezig om op andere fronten te scoren, maar dat is nog niet gelukt”, zegt Bijvelds.

De Graafschap zoekt een aanvallende versterking, het liefst op de zijkant. Een van de spelers die op de lijst staat is FC Groningen-speler Patrick Joosten, maar van een concrete aanbieding is nog geen sprake. “We hebben allerlei opties in binnen- en buitenland, maar tot nu toe hebben we nog niet gevonden waar we naar zochten”, meldt de technisch manager. “Het moet echt iets toevoegen aan de selectie en een bepaald niveau hebben. Halen om het halen, daar pas ik voor.”

Op termijn transfersommen
De Graafschap richt zich nu op huurspelers of spelers die transfervrij kunnen vertrekken. De laatste speler waar de Doetinchemse club voor betaalde was Branco van den Boomen (nu sterspeler Toulouse, red.). Mede door clausules in zijn contract en het feit dat investeerders het geld moesten inleggen, leverde dat nauwelijks winst op. “Omdat we commercieel opvallend goed scoren, kan dat in de toekomst misschien wel weer”, zegt Bijvelds over het betalen van een transfersom. “Dat is een compliment aan de mensen hier intern.”

Uitgaande spelers
Deze zomer hoopt Bijvelds zónder transferom nog één extra aanvallende versterking binnen te hengelen, dan is de club klaar. Wel staat de deur voor een aantal spelers op De Vijverberg open voor een vertrek, tijdelijk of definitief. Onder meer Roland Baas en Hicham Acheffay lijken op weinig speeltijd te hoeven rekenen, terwijl jeugdspelers ergens anders ervaring op kunnen doen. “Er is wat latente interesse losgekomen in de laatste dagen, maar het is nog niet concreet", meldt Bijvelds daarover.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|

Meest gelezen

Traumahelikopter landt bij woningen in Gaanderen

Redactie REGIO8 | 6 okt 2022 12:26

Schoolhond Max zorgt voor lachende gezichten op Metzo College

Serena Speet | Charlotte van de Kant | 4 okt 2022 13:58

Rochelle (26) start crowdfunding voor behandeling lipoedeem

Charlotte van de Kant | 3 okt 2022 10:47

Lees ook

Promotiekoorts loopt op bij De Graafschap

De promotiekoorts rond De Graafschap loopt voorzichtig op richting de return tegen FC Eindhoven van ...

Ook Lammers keert terug bij De Graafschap

Verdediger Jan Lammers stapt van TOP Oss over naar De Graafschap. Na Lion Kaak, Alexander Büttner e...

De Graafschap zakt plek na verlies bij NAC

De Graafschap is vrijdagavond onderuit gegaan op bezoek bij een gehavend NAC Breda. Onder meer door ...

Meijer wil langer door als trainer van NEC

Rogier Meijer staat open voor een contractverlenging bij eredivisionist NEC. De veertigjarige traine...

Hendriks keert terug bij De Graafschap

Sam Hendriks wordt door De Graafschap de rest van het seizoen gehuurd van Cambuur Leeuwarden met een...

Snoei keert als trainer terug bij Telstar

Mike Snoei is komend seizoen de trainer van eerstedivisionist Telstar. Het is voor de Didammer de ee...