Ulft, Netherlands

Deur nog niet dicht voor aanvaller Sow

De Graafschap heeft de hoop op de komst van Sheffield Wednesday-flankaanvaller Sylla Sow nog niet opgegeven. De Doetinchemse voetbalclub zit al een tijd in de wachtkamer voor de 26-jarige Nijmegenaar en schaakt inmiddels ook op andere borden.
Jasper Hazelaar | 10 augustus 2022 14:37 | Aangepast op 10 augustus 2022 14:37
“De deur is niet gesloten, maar we richten onze pijlen op andere spelers omdat het in een impasse is geraakt”, laat technisch manager Peter Bijvelds weten. De zaakwaarnemer van Sow en Sheffield Wednesday bakkeleien nog altijd over de voorwaarden bij een vertrek van de aanvaller. Zijn club wil hem, ondanks afspraken die volgens Sow zijn achterban zijn gemaakt, niet transfervrij laten gaan. “Omdat er geen voortuitgang in zit, ben ik al een periode bezig om op andere fronten te scoren, maar dat is nog niet gelukt”, zegt Bijvelds.

De Graafschap zoekt een aanvallende versterking, het liefst op de zijkant. Een van de spelers die op de lijst staat is FC Groningen-speler Patrick Joosten, maar van een concrete aanbieding is nog geen sprake. “We hebben allerlei opties in binnen- en buitenland, maar tot nu toe hebben we nog niet gevonden waar we naar zochten”, meldt de technisch manager. “Het moet echt iets toevoegen aan de selectie en een bepaald niveau hebben. Halen om het halen, daar pas ik voor.”

Op termijn transfersommen
De Graafschap richt zich nu op huurspelers of spelers die transfervrij kunnen vertrekken. De laatste speler waar de Doetinchemse club voor betaalde was Branco van den Boomen (nu sterspeler Toulouse, red.). Mede door clausules in zijn contract en het feit dat investeerders het geld moesten inleggen, leverde dat nauwelijks winst op. “Omdat we commercieel opvallend goed scoren, kan dat in de toekomst misschien wel weer”, zegt Bijvelds over het betalen van een transfersom. “Dat is een compliment aan de mensen hier intern.”

Uitgaande spelers
Deze zomer hoopt Bijvelds zónder transferom nog één extra aanvallende versterking binnen te hengelen, dan is de club klaar. Wel staat de deur voor een aantal spelers op De Vijverberg open voor een vertrek, tijdelijk of definitief. Onder meer Roland Baas en Hicham Acheffay lijken op weinig speeltijd te hoeven rekenen, terwijl jeugdspelers ergens anders ervaring op kunnen doen. “Er is wat latente interesse losgekomen in de laatste dagen, maar het is nog niet concreet", meldt Bijvelds daarover.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|

Meest gelezen

Middeleeuwse boerderij ontdekt in Varsseveld

Bart Sollman | 22 mrt 2024 13:05

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Redactie REGIO8 | 22 mrt 2024 13:45

Lees ook

Önal terug in basis De Graafschap na blessure, Hillen start op de bank

Met Basar Önal op de linkervleugel en verdediger Rio Hillen op de bank gaat De Graafschap vrijdagavo...

Van Huizen sluit voetbalcarrière af met 'laatste wedstrijd' in Wenen

Voormalig De Graafschap-verdediger Toine van Huizen heeft met pijn in zijn hart zijn voetbalschoenen...

De Graafschap verslaat beloften van Schalke 04 op lege Vijverberg

De Graafschap heeft vrijdagmiddag een besloten oefenduel met het tweede team van Schalke 04 gewonnen...

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Streekomroep REGIO8 zendt vrijdagmiddag het oefenduel van De Graafschap met Schalke 04 II op stadion...

De Graafschap verliest zicht op directe promotie

De Graafschap heeft vrijdag na een doelpuntrijke wedstrijd tegen FC Groningen het zicht op directe p...

De Graafschap zoekt met Yadir in de basis aansluiting in Groningen

Na de verloren thuiswedstrijd tegen Jong Ajax hoopt de Graafschap zich vrijdag te revancheren in het...