Ulft, Netherlands

Dertigkilometerzone moet sportpark van Concordia veilig maken

De gemeente Doetinchem en voetbalclub s.v. Concordia uit Wehl zijn in gesprek om de verkeerssituatie rondom Sportpark de Grindslag aan te pakken. Door de toegenomen drukte op de Doesburgseweg door de afsluiting van de Dorpsstraat in Laag-Keppel is het probleem urgenter geworden, maar de voetbalclub pleit al jaren voor een dertigkilometerzone.
Tim Rondeel | 24 oktober 2023 10:57 | Aangepast op 24 oktober 2023 10:57
"We zijn al langer bezig met verkeersveiligheid, want we merken dat er te hard wordt gereden bij ons sportpark", zegt voorzitter Bas Helmink van de amateurclub uit Wehl. "We willen dat daar een dertigkilometerzone komt. De gemeente heeft daar ook budget voor vrijgemaakt. We willen de in- en uitrit van ons sportpark aanpassen." In de begroting van 2023 staat opgenomen dat Doetinchem 50.000 euro wil investeren in verkeersmaatregelen rond het Wehlse sportpark.

Door de tweede fase van de proef met een landbouwsluis op de Keppelseweg ontstaan er volgens de voorzitter gevaarlijke situatie en moest de aanleg worden vertraagd. "Toen we hoorden dat de weg dicht ging wisten we al dat dit voor problemen ging zorgen", verzucht Helmink. "We hebben dit gelijk in onze vergadering besproken toen wij het hoorden. Het is heel normaal dat de mensen deze weg nemen als omrij-route, maar het probleem wordt verschoven."

'Proef mag niet ten koste gaan van veiligheid'
De gemeente deelt de zorgen van de voetbalclub. “We hebben begrip voor het proberen terug te dringen van verkeer op de Dorpsstraat, maar een proef mag niet ten koste gaan van verkeersveiligheid elders”, aldus een woordvoerder van Doetinchem over de tijdelijke landbouwsluis. “Inmiddels hebben wij extra bebording neergezet langs de wegen om mensen te wijzen op de geldende regels.” Wanneer de dertigkilometerzone een feit is, is nog niet bekend.

Lampen aan
In de herfst- en winterperiode wanneer het ’s avonds eerder donker is schenkt Concordia jaarlijks veel aandacht aan goede verlichting op fietsen van de jeugdleden. Nu de drukte op de Doesburgseweg drastisch is toegenomen zijn er grote zorgen in het dorp en bij gebruikers van het sportcomplex. “Aan het begin van de avond gaan de kinderen naar het voetbal toe, nu ontstaan er gevaarlijke situaties", waarschuwt Helmink. "Het is flink drukker geworden.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Hoveniers weken druk voor drie dagen tuinbeurs in Ulft

Remco Geurts | Bart Sollman | 28 feb 2024 17:15

Lees ook

Twee personen gewond na 'geweldsincident' bij huis in Wehl

Twee personen zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een geweldsincident bij een huis in Wehl. De pol...

Hummelo blijft hopen op ontbrekende schakel: 'Neem ons serieus'

De landbouwsluizen zijn weg en de Dorpsstraat in Laag-Keppel is, in ieder geval voorlopig, weer open...

Minstens vijftien graven gevonden bij werk aan Kerkplein in Wehl

Bij de herinrichting van het Kerkplein in Wehl zijn de afgelopen dagen minstens vijftien graven uit ...

Landbouwsluizen als ‘negatief’ ervaren, Doetinchem hoopt dat Bronckhorst luistert

De gemeente Doetinchem hoopt dat Bronckhorst luistert naar de resultaten van het belevingsonderzoek ...

'Geslaagde' proef met landbouwsluizen rond Laag-Keppel, voor zomer besluit

De provincie vindt de proef met de landbouwsluizen rond Laag-Keppel ‘geslaagd’. De resultaten zijn d...

Montferlander krijgt taakstraf voor veroorzaken ernstig ongeval in Wehl

Een 22-jarige inwoner van Montferland is veroordeeld voor het veroorzaken van een ongeval in Wehl wa...