Ulft, Netherlands

Deel werkzaamheden Emmerikseweg toch van start

De werkzaamheden aan de Emmerikseweg in 's-Heerenberg beginnen dinsdag alsnog ondanks eerder uitstel op aandringen van enkele raadsleden. Daarbij wordt wel de volgorde aangepast, het plaatsen van het kruispuntplateau bij de Parklaan wordt naar voren gehaald en het verwijderen van de historische klinkers wordt uitgesteld tot na de feestdagen.
Tim Rondeel | 2 december 2022 14:21 | Aangepast op 2 december 2022 14:21
In eerste instantie zou er 28 november gestart worden met de werkzaamheden aan de Emmerikseweg, maar dit werd door vragen aan wethouder Jeanette Derksen uitgesteld. Raadsleden John Teunissen (CDA) en Joost Gerritsen (Lijst Groot Montferland) maakten zich zorgen over de bereikbaarheid van het centrum tijdens de drukste maand van het jaar en stelde er vragen over. "De timing is uitermate slecht", liet Gerritsen eerder weten. "Er is ook niet overlegd met aan- en omwonenden. Dit is de drukste en belangrijkste maand van het jaar voor lokale ondernemers en dan wordt een belangrijke weg voor vier weken opgebroken."

De werkzaamheden gaan nu een week later alsnog van start. "De wethouder heeft de vragen beantwoord en we gaan op dinsdag 6 december 2022 gewoon van start met het werk aan de Emmerikseweg", zo liet de gemeente Montferland donderdag weten. De planning is wel op de schop gegooid waardoor het verwijderen van de historische klinkers verschoven is naar het nieuwe jaar. Dinsdag wordt begonnen met het verhogen van de kruising van de Emmerikseweg met de Parklaan om zo de snelheid te laten afnemen. Daarna volgt het verwijderen van de historische klinkers.

'Stelletje lastpakken'
"Er zijn vragen gesteld door leden van de gemeenteraad over de Emmerikseweg. Door deze vragen kon Gebra Infra op maandag 28 november 2022 niet starten", schreef de gemeente. Die woorden zorgde voor teleurstelling bij Gerritsen, die met een bericht op Facebook aandacht vroeg voor de problemen rondom de werkzaamheden. "Als je aan de bel trekt lijkt het alsof je in eerste instantie niet serieus wordt genomen", aldus het raadslid. "Nu worden we, Teunissen en ik, afgeschilderd als een stelletje lastpakken, maar een compliment was wel op zijn plaatst geweest, anders was het één grote chaos geworden in 's-Heerenberg." Ook Teunissen was het niet eens met de manier waarop Montferland het nieuws heeft gecommuniceerd: "Ik vind het moeilijk te accepteren dat het op deze manier naar buiten is gebracht. Vooral omdat de afspraken omtrent de werkzaamheden in goed overleg gemaakt zijn met de raad."

Niet eens over de historische klinkers
Over de beslissing dat de historische klinkers alsnog verwijderd gaan worden en worden vervangen door grijze betonklinkers zijn beide raadsleden het niet eens met de gemeente. Wel zijn ze opgelucht dat de grote werkzaamheden nu geen roet in het eten van de ondernemers in 's-Heerenberg gooien tijdens de drukke decembermaand.

Foto: Joost Gerritsen

Meest gelezen

Man in boeien geslagen na woningbrand in 's-Heerenberg

Redactie REGIO8 | 28 mrt 2024 09:44

Lees ook

Nieuwe opvangplekken voor Oekraïners in ’s-Heerenberg en Didam

Montferland heeft twee nieuwe locaties aangewezen voor de opvang van Oekraïeners. Het gaat om een be...

Man in boeien geslagen na woningbrand in 's-Heerenberg

In een woning in ’s-Heerenberg heeft donderdagochtend een brand gewoed. De politie heeft een aanhoud...

Na veel gepuzzel is er toch plek voor Montferland in de Achterhoek

Negen raadsleden uit Montferland sluiten maandagavond voor het eerst aan bij de vergadering van de A...

Automobiliste vlucht op tijd uit zinkende auto in ’s-Heerenberg

Een automobiliste is maandagochtend van de weg geschoten en in een sloot beland bij ’s-Heerenberg. Z...

Van overval op een gemeentehuis naar eigen straat in Montferland

Montferland heeft grootse bouwplannen en daar horen ook nieuwe straatnamen bij. Inwoners konden stra...

Zoektocht naar 'Maestro van de grensstreek' gestart

Wie wordt de 'Maestro van de grensstreek'? Zeven onervaren dirigenten uit de Achterhoek en Duitsland...