Ulft, Netherlands

De raad gaat de straat op in Montferland

De raad in Montferland is donderdag voor de eerste keer samen op pad in aanloop naar de verkiezingen. Onder het motto: 'De Raad Op Straat' gaan de partijen alle kernen van de gemeente af.
Charlotte van de Kant | 18 maart 2022 14:42 | Aangepast op 18 maart 2022 14:42
"Alleen al om te attenderen dat de gemeenteraadsverkiezingen eraan komen", geeft Karlijn Looman, lijsttrekker bij CDA Montferland, aan. "Maar ook dat mensen zien wie staan er nou op de lijst en met wie ben je in gesprek. Eén op één is veel leuker dan het uit een foldertje lezen." Ook Burgemeester Harry de Vries was donderdag aanwezig op de markt in ’s-Heerenberg om mensen te enthousiasmeren om te gaan stemmen. "De partijen zijn erg actief met het verspreiden van de folders", aldus de burgemeester. "En wat ik iedereen zou willen zeggen: stem volgende week, wie niet stemt heeft ook geen stem meer."

De politieke partijen hopen met de actie op straat de zwevende kiezer te bereiken. "We hopen dat mede door de debatten die er zijn, maar ook door het gesprek aan te gaan, de twijfel wat minder wordt en de keuze duidelijk", geeft Henk Groote, lijsttrekker van Lijst Groot Montferland aan. "En we zijn hier om in ieder geval de mensen te motiveren om te gaan stemmen." Ook Karlijn Looman laat weten gesprekken te hebben met mensen die nog niet hebben gekozen. "Het schijnt dat de meeste mensen nog twijfelen tot aan het stemhokje, dus we gaan het zien."

Stemmen op 14, 15 en 16 maart
Op verschillende plekken in de gemeente kan er volgende week weer gestemd worden, waaronder in de Mariakerk in Didam en in een drive -through in Braamt. "Op 14 en 15 maart in 's-Heerenberg en Didam", vertelt de burgemeester. "En op 16 maart op talloze plaatsen in de hele gemeente. Ik hoop dat heel veel mensen hun stem gaan uitbrengen, jong en oud, want het gaat om de toekomst van ons hier in Montferland."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

verkiezingscampagne|

Meest gelezen

Politieauto in vlammen tussen Vorden en Hengelo

Redactie REGIO8 | 24 nov 2022 13:44

Anny's cactussen verhuizen naar Burgers' Zoo

Serena Speet | 24 nov 2022 10:04

Meerdere gewonden bij frontale aanrijding in De Heurne

Redactie REGIO8 | 23 nov 2022 09:26

Lees ook

D66-lijsttrekker weggesneden uit poster

Verkiezingsposters in de Achterhoek die in de sloot belanden, worden beklad of overgeplakt met poste...

Nieuwe partij met huifkar naar de stembus

Kandidaatraadsleden van de nieuwe politieke partij DorpEnPlattelandBeweging zijn maandagochtend same...