Ulft, Netherlands

De Graafschap zit in wachtkamer voor Sow

De Graafschap is afhankelijk van de Engelse voetbalclub Sheffield Wednesday of linksbuiten Sylla Sow de overstap maakt naar Doetinchem. De vleugelaanvaller is de laatste beoogde versterking die de club deze zomer hoopt vast te leggen.
Jasper Hazelaar | 2 augustus 2022 14:44 | Aangepast op 2 augustus 2022 14:44
“Ik moet aangeven dat het proces steeds langzamer en moeizamer verloopt, het is een spannende kwestie”, zegt technisch manager Peter Bijvelds. De schoen wringt volgens Bijvelds tussen de zaakwaarnemer van Sow en de Engelse voetbalclub: “Het zit hem niet in de Brexit, het zit hem erin of bepaalde afspraken daadwerkelijk zijn gemaakt tussen de zaakwaarnemer en de club. Ik heb daar weinig over te vinden of te zeggen, maar ik ben er wel afhankelijk van.” Mocht Sow niet worden losgeweekt, schakelt De Graafschap door. De club hoopt deze transferperiode nog een buitenspeler met 'diepgang, snelheid en fysieke kracht' vast te leggen.

Na een lange zoektocht werd Charlison Benschop maandag gepresenteerd als de nieuwe spits. Bijvelds is in zijn nopjes met de 32-jarige aanvaller: “We hebben heel weloverwogen voor hem gekozen. Om zijn voetbalinhoudelijke kwaliteiten die hij in de eredivisie heeft laten zien, maar ook om zijn persoonlijkheid. Het is echt opvallend dat de beste man hier maar een halfjaar is geweest, want ik hoor iedereen nog steeds praten over de manier hoe hij zich presenteert in de groep.”

‘Oplossing zoeken’
Met Benschop, Danzell Gravenberch en Devin Haen is de spitspositie volgens Bijvelds goed ingevuld. Er hoeft daar niemand te vertrekken. Zelf wil de technisch manager niet op namen ingaan, maar voor Ronald Baas, Hicham Acheffay en Giovanni Korte lijkt de deur open te staan voor een vertrek. “Er zijn gearriveerde spelers die zwaar op de begroting drukken, dan wil je kijken of er elders mogelijkheden zijn”, aldus Bijvelds. “Het gaat dan om enkelen, en misschien is het ook nog goed om een jeugdspeler te verhuren.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Bijvelds|Sow|

Lees ook

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...

De Graafschap wacht graadmeter in Dordrecht

De Graafschap wacht vrijdagavond in het duel met FC Dordrecht een goede graadmeter in de slotfase va...