Ulft, Netherlands

 

De Graafschap zit in wachtkamer voor Sow

De Graafschap is afhankelijk van de Engelse voetbalclub Sheffield Wednesday of linksbuiten Sylla Sow de overstap maakt naar Doetinchem. De vleugelaanvaller is de laatste beoogde versterking die de club deze zomer hoopt vast te leggen.
Jasper Hazelaar | 2 augustus 2022 14:44 | Aangepast op 2 augustus 2022 14:44
“Ik moet aangeven dat het proces steeds langzamer en moeizamer verloopt, het is een spannende kwestie”, zegt technisch manager Peter Bijvelds. De schoen wringt volgens Bijvelds tussen de zaakwaarnemer van Sow en de Engelse voetbalclub: “Het zit hem niet in de Brexit, het zit hem erin of bepaalde afspraken daadwerkelijk zijn gemaakt tussen de zaakwaarnemer en de club. Ik heb daar weinig over te vinden of te zeggen, maar ik ben er wel afhankelijk van.” Mocht Sow niet worden losgeweekt, schakelt De Graafschap door. De club hoopt deze transferperiode nog een buitenspeler met 'diepgang, snelheid en fysieke kracht' vast te leggen.

Na een lange zoektocht werd Charlison Benschop maandag gepresenteerd als de nieuwe spits. Bijvelds is in zijn nopjes met de 32-jarige aanvaller: “We hebben heel weloverwogen voor hem gekozen. Om zijn voetbalinhoudelijke kwaliteiten die hij in de eredivisie heeft laten zien, maar ook om zijn persoonlijkheid. Het is echt opvallend dat de beste man hier maar een halfjaar is geweest, want ik hoor iedereen nog steeds praten over de manier hoe hij zich presenteert in de groep.”

‘Oplossing zoeken’
Met Benschop, Danzell Gravenberch en Devin Haen is de spitspositie volgens Bijvelds goed ingevuld. Er hoeft daar niemand te vertrekken. Zelf wil de technisch manager niet op namen ingaan, maar voor Ronald Baas, Hicham Acheffay en Giovanni Korte lijkt de deur open te staan voor een vertrek. “Er zijn gearriveerde spelers die zwaar op de begroting drukken, dan wil je kijken of er elders mogelijkheden zijn”, aldus Bijvelds. “Het gaat dan om enkelen, en misschien is het ook nog goed om een jeugdspeler te verhuren.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Bijvelds|Sow|

Meest gelezen

Historische klinkers blijven voorlopig liggen in 's-Heerenberg

Charlotte van de Kant | 28 nov 2022 15:54

Lees ook

Bijvelds werkt aan selectie De Graafschap

De Graafschap hoopt jeugdtrainer en TOP Oss-middenvelder Lion Kaak op korte termijn vast te leggen a...

Konings tekent contract bij FC Den Bosch

Joey Konings heeft een nieuwe club gevonden na zijn vertrek bij De Graafschap. De 24-jarige aanvalle...

Robbemond houdt vertrouwen in ommekeer

Trainer Reinier Robbemond gaat niet uit van een vertrek bij De Graafschap. Na vier wedstrijden zonde...

De Graafschap legt Büttner drie jaar vast

Alexander Büttner speelt komend seizoen voor De Graafschap. De 33-jarige linksback tekent een contr...

Actie De Graafschap-supporters bij stadion

Enkele tientallen supporters van De Graafschap hebben vrijdagavond voorafgaand aan het duel met FC D...

Verbeek keert terug naar FC Den Bosch

Danny Verbeek verlaat De Graafschap om terug te keren bij zijn oude club FC Den Bosch. De geboren Bo...