Ulft, Netherlands

De Graafschap wint met 0-4 bij FC Dordrecht

De Graafschap heeft vrijdagavond een ruime overwinning geboekt op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht. Na een matige eerste helft, liep de ploeg van trainer Reinier Robbemond na rust uit naar een 0-4 zege.
Jasper Hazelaar | 19 november 2021 21:54 | Aangepast op 19 november 2021 21:54
De Doetinchemmers, die begonnen zonder internationals Jefry Fortes en Devin Haen, hadden in de eerste helft moeite om tot grote kansen te komen. Het eerste wapenfeit was van de thuisploeg. Jacky Donkor kon na een kleine tien minuten spelen uithalen, maar zijn schot was een simpele prooi voor doelman Hidde Jurjus. Een poging van Jesse Schuurman werd even later van richting veranderd tot hoekschop. FC Dordrecht kreeg voor rust de beste mogelijkheid om op voorsprong te komen. De bal werd vanaf de flank voorgezet, maar Nikolas Agrafiotis wist de bal niet binnen te koppen.

Robbemond bracht in de tweede helft Fortes en Johnatan Opoku binnen de lijnen. Jasper van Heertum knikte een kleine tien minuten na rust uit een hoekschop de openingstreffer binnen. Nadat Opoku uit een vrije trap al dichtbij was, volgde na een uur spelen alsnog de 0-2. Een kopbal van de invaller werd nog gestopt door doelman Liam Bossin, waarna Joey Konings de rebound binnenkopte. Vijf minuten later schoot basisdebutant Philip Brittijn de 0-3 hard binnen. Het slotakkoord was voor invaller Danzell Gravenberch, die in de blessuretijd van dichtbij de 0-4 scoorde.

De Graafschap blijft ondanks de overwinning de nummer drie van de competitie, maar loopt wel punten in op de tweede plek. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax, dat met 4-4 gelijkspeelde tegen nummer twee FC Volendam.