Ulft, Netherlands

De Graafschap wil tegen TOP Oss beginnen aan 'leuke reeks'

De Graafschap ontvangt vrijdagavond op de eigen Vijverberg de nummer zestien van de competitie, TOP Oss. Bij winst klimmen de Superboeren over de bezoekers heen op de ranglijst.
Tim Rondeel | 28 oktober 2022 09:31 | Aangepast op 28 oktober 2022 09:31
“Wij moeten zorgen dat we winnen en ik kijk verder nergens naar”, aldus trainer Adrie Poldervaart. “We pakken uit: de laatste vier wedstrijden zeven punten, dat is iets wat tastbaar is.” De oefenmeester verwacht dat Oss in gaat zakken tegen De Graafschap: “Dat deden ze ook tegen Roda. Dan zullen wij moeten zorgen dat wij met de juiste pass en de juiste balsnelheid er doorheen kunnen spelen.” Volgens middenvelder Lion Kaak zijn de positieve punten van de laatste weken ook deze week weer getraind. “We zijn continu met de dingen bezig geweest waar wij invloed op hebben en dan zie ik ons wel de drie punten hier houden”, vult Kaak zijn trainer aan. “En dan is het weer van wedstrijd tot wedstrijd kijken, want ik denk dat er een leuke reeks in kan zitten als we met z’n allen de neuzen dezelfde kant op hebben staan.”

Voor Kaak is de wedstrijd tegen TOP een bijzondere. De Hengeloër keerde afgelopen zomer terug bij De Graafschap na een lang dienstverband bij de Ossenaren. “Ik heb de afgelopen vijf seizoen daar mogen spelen en nu komen ze hier en dat is altijd net even iets anders dan normaal”, aldus de teruggekeerde middenvelder. Rondom de ontmoeting met de Brabanders zijn er nog wel meer kruisverbanden. Zo is technisch manager Peter Bijvelds lang actief geweest in Oss en speelt op dat moment oud-Superboer Rick Dekker. Ook wordt verdediger Milan Hilderink gehuurd van De Graafschap. Naast Kaak keerde ook Jan Lammers deze zomer vanuit TOP Oss weer terug op De Vijverberg.

Mentor
Kaak is na een kwakkelende start door blessureleed nu klaar om zich te laten zien als Poldervaart een beroep op hem doet. Naast zijn rol als middenvelder haalt hij ook veel voldoening uit zijn rol als mentor: “Ik ken natuurlijk de helft van de selectie als trainer, dus dat is een bijzondere manier om mee te werken. Maar dat went heel snel eigenlijk. Ze zijn leergierig en dat is fijn om mee te werken.”

Formatiewisseling Oss
De bezoekers zijn onlangs van formatie veranderd, zo schetst Poldervaart: “Ze spelen nu met vijf man achterop en twee spitsen, 5-3-2, en voorheen hebben ze 4-3-3 gespeeld. Ik denk dat ze gesterkt zijn door een goede overwinning tegen Roda JC, dat is knap, 3-0.” Toch wil de trainer uitgaan van eigen kracht: “Hoe de tegenstander hier komt maakt niet uit, met deze organisatie gaat er niet veel veranderen."

Geen Schuurman, wel Önal
Poldervaart mist tegen Oss middenvelder Jesse Schuurman door een blessure die hij heeft opgelopen in Den Haag, ook Giovanni Korte ontbreekt nog. Aanvaller Basar Önal ontbrak deze week ook op enkele trainingen maar is fit voor vrijdagavond.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Man in boeien geslagen na woningbrand in 's-Heerenberg

Redactie REGIO8 | 28 mrt 2024 09:44

Lees ook

Nieuwe opvangplekken voor Oekraïners in ’s-Heerenberg en Didam

Montferland heeft twee nieuwe locaties aangewezen voor de opvang van Oekraïeners. Het gaat om een be...

Weerboer voorspelt vanuit Sinderen een Pasen met twee gezichten

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek en Liem...

21 automobilisten zijn voertuig kwijt na grootschalige controle langs A18

Bij een grootschalige controle langs de A18 bij Didam is woensdag meer dan 80.000 euro geïnd door me...

Reizigers kunnen in de toekomst een kop koffie halen op station Vorden

Als het aan Stichting VORST (Vorden Station) ligt krijgt het verpauperde stationsgebouw in Vorden, d...

Winterswijk vreest overlast van mogelijke aanvliegroute voor Schiphol over de Achterhoek

D66 Winterswijk maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe aanvliegroute voor Schiphol die deels bo...

Önal terug in basis De Graafschap na blessure, Hillen start op de bank

Met Basar Önal op de linkervleugel en verdediger Rio Hillen op de bank gaat De Graafschap vrijdagavo...