Ulft, Netherlands

De Graafschap wil publiek belonen tegen VVV-Venlo

De Graafschap hoopt het publiek tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen VVV-Venlo te trakteren op een overwinning. De tropische temperatuur op het trainingsveld deerde de selectie van trainer Adrie Poldervaart de afgelopen week niet in aanloop naar het duel met de Limburgers.
Tim Rondeel | 11 augustus 2022 16:16 | Aangepast op 11 augustus 2022 16:16
“Het is prachtig weer, de velden liggen er goed bij, er wordt gesproeid en er is genoeg water”, blikt Poldervaart terug op de trainingsweek in aanloop naar VVV. “We moeten gewoon hard werken en niet zo moeilijk doen.” Toch nam de trainer enkele maatregelen: “We zijn wat vroeger gaan trainen. Alleen dinsdag hebben we in de middag getraind en toen was het wel even warm, maar we moeten niet te veel klagen.” VVV begon de competitie met een 3-0 winst op Almere City. Poldervaart verwacht een tegenstander die zich terugtrekt. “Als ik kijk naar hun data en met name verdedigend, dan denk ik dat ze dat grotendeels op eigen helft doen”, schetst Poldervaart. “Daar hebben ze ook heel veel ballen verovert tegen Almere City. Ik verwacht dat het in de uitwedstrijd nog wel meer zou zijn.”

Verdediger Rio Hillen kwam deze zomer over van Ajax. De Braziliaanse Amsterdammer is direct basisspeler geworden en voelt zich thuis in de Achterhoek. “Voor mij is het een stap vooruit, een club als De Graafschap”, laat de verdediger weten. “Natuurlijk is het heel mooi met de supporters, maar ook hoe de club erin staat. Ik heb er heel veel zin in en wil mij gewoon laten zien aan de supporters, trainer en iedereen bij de club.”

'Meerwaarde'
In Zwolle reisde een vol uitvak mee met de Superboeren. Vrijdagavond kan de ploeg van Poldervaart een volle Vijverberg verwachten. “Dat is prachtig”, aldus de trainer. “Dat is een meerwaarde die ons veel gaat opleveren dit seizoen. Het toont ook aan hoe groot deze club is.” Ook Hillen is onder de indruk van de steun: “Voor mij geeft dat alleen maar het gevoel dat ik wil presteren en vechten voor het team. Dat is denk ik ook de bedoeling van supporters en ik hoop dat de andere boys dat ook hebben.”

Büttner enige afwezige
Linksback Alexander Büttner is niet fit, maar verder heeft Poldervaart een fitte selectie. Vorige week startte Devin Haen in de spits, maar de vraag is of dat weer zo is: “Alle drie de spitsen zijn erbij morgen en daar gaan wij een keuze uit maken.” Meer wilde de hooftrainer niet kwijt over de opstelling.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Schouten, Fortes, Hillen, Schenk; Brittijn, Schuurman, Bouihrouchane; Neghli, Benschop, Korte.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Middeleeuwse boerderij ontdekt in Varsseveld

Bart Sollman | 22 mrt 2024 13:05

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Redactie REGIO8 | 22 mrt 2024 13:45

Lees ook

Önal terug in basis De Graafschap na blessure, Hillen start op de bank

Met Basar Önal op de linkervleugel en verdediger Rio Hillen op de bank gaat De Graafschap vrijdagavo...

Van Huizen sluit voetbalcarrière af met 'laatste wedstrijd' in Wenen

Voormalig De Graafschap-verdediger Toine van Huizen heeft met pijn in zijn hart zijn voetbalschoenen...

De Graafschap verslaat beloften van Schalke 04 op lege Vijverberg

De Graafschap heeft vrijdagmiddag een besloten oefenduel met het tweede team van Schalke 04 gewonnen...

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Streekomroep REGIO8 zendt vrijdagmiddag het oefenduel van De Graafschap met Schalke 04 II op stadion...

De Graafschap verliest zicht op directe promotie

De Graafschap heeft vrijdag na een doelpuntrijke wedstrijd tegen FC Groningen het zicht op directe p...

De Graafschap zoekt met Yadir in de basis aansluiting in Groningen

Na de verloren thuiswedstrijd tegen Jong Ajax hoopt de Graafschap zich vrijdag te revancheren in het...