Ulft, Netherlands

De Graafschap wil publiek belonen tegen VVV-Venlo

De Graafschap hoopt het publiek tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen VVV-Venlo te trakteren op een overwinning. De tropische temperatuur op het trainingsveld deerde de selectie van trainer Adrie Poldervaart de afgelopen week niet in aanloop naar het duel met de Limburgers.
Tim Rondeel | 11 augustus 2022 16:16 | Aangepast op 11 augustus 2022 16:16
“Het is prachtig weer, de velden liggen er goed bij, er wordt gesproeid en er is genoeg water”, blikt Poldervaart terug op de trainingsweek in aanloop naar VVV. “We moeten gewoon hard werken en niet zo moeilijk doen.” Toch nam de trainer enkele maatregelen: “We zijn wat vroeger gaan trainen. Alleen dinsdag hebben we in de middag getraind en toen was het wel even warm, maar we moeten niet te veel klagen.” VVV begon de competitie met een 3-0 winst op Almere City. Poldervaart verwacht een tegenstander die zich terugtrekt. “Als ik kijk naar hun data en met name verdedigend, dan denk ik dat ze dat grotendeels op eigen helft doen”, schetst Poldervaart. “Daar hebben ze ook heel veel ballen verovert tegen Almere City. Ik verwacht dat het in de uitwedstrijd nog wel meer zou zijn.”

Verdediger Rio Hillen kwam deze zomer over van Ajax. De Braziliaanse Amsterdammer is direct basisspeler geworden en voelt zich thuis in de Achterhoek. “Voor mij is het een stap vooruit, een club als De Graafschap”, laat de verdediger weten. “Natuurlijk is het heel mooi met de supporters, maar ook hoe de club erin staat. Ik heb er heel veel zin in en wil mij gewoon laten zien aan de supporters, trainer en iedereen bij de club.”

'Meerwaarde'
In Zwolle reisde een vol uitvak mee met de Superboeren. Vrijdagavond kan de ploeg van Poldervaart een volle Vijverberg verwachten. “Dat is prachtig”, aldus de trainer. “Dat is een meerwaarde die ons veel gaat opleveren dit seizoen. Het toont ook aan hoe groot deze club is.” Ook Hillen is onder de indruk van de steun: “Voor mij geeft dat alleen maar het gevoel dat ik wil presteren en vechten voor het team. Dat is denk ik ook de bedoeling van supporters en ik hoop dat de andere boys dat ook hebben.”

Büttner enige afwezige
Linksback Alexander Büttner is niet fit, maar verder heeft Poldervaart een fitte selectie. Vorige week startte Devin Haen in de spits, maar de vraag is of dat weer zo is: “Alle drie de spitsen zijn erbij morgen en daar gaan wij een keuze uit maken.” Meer wilde de hooftrainer niet kwijt over de opstelling.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Schouten, Fortes, Hillen, Schenk; Brittijn, Schuurman, Bouihrouchane; Neghli, Benschop, Korte.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Auto raakt op zijn kant nabij Winterswijk

Redactie REGIO8 | 26 sep 2022 14:05

Apache-helikopters vliegen weer laag boven Achterhoek

Jasper Hazelaar | 23 sep 2022 11:18

Lees ook

Lucassen speelt komend seizoen voor NAC

Boyd Lucassen van Go Ahead Eagles speelt komend seizoen voor NAC Breda. De 23-jarige vleugelverdedig...

Verdediger Hilderink op huurbasis naar Oss

Milan Hilderink wordt het komende seizoen door De Graafschap verhuurd aan TOP Oss. De negentienjarig...

Bijvelds volgt Hofstede op bij De Graafschap

Peter Bijvelds is met ingang van komend seizoen de nieuwe manager voetbalzaken van De Graafschap. Op...

Wenting tekent contract bij De Graafschap

De Graafschap heeft dinsdagmiddag Ebbe Wenting gecontracteerd. De 21-jarige verdediger uit Hengelo t...

De Graafschap onderuit tegen Helmond Sport

De Graafschap is vrijdagavond in eigen huis met 0-1 onderuit gegaan tegen laagvlieger Helmond Sport....

Van de Pavert vertrekt bij De Graafschap

Na meer dan 270 wedstrijden voor De Graafschap neemt Ted van de Pavert deze zomer afscheid van de vo...