Ulft, Netherlands

De Graafschap wil eerste seizoenshelft positief afsluiten

De Graafschap hoopt zich vrijdagavond op een koude Vijverberg tegen Willem II te revancheren voor de verloren thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Tegen de degradant, onder leiding van de vorig seizoen in Doetinchem ontslagen Reinier Robbemond, verwacht trainer Adrie Poldervaart een zware pot.
Tim Rondeel | 15 december 2022 16:39 | Aangepast op 15 december 2022 16:39
“Er is natuurlijk wat aan de hand, de hooftrainer is weg en ze waren net van systeem geswitcht, dus dat zijn wel dingen waar je rekening mee moet houden”, aldus trainer Poldervaart over de aanstaande ontmoeting met de Tricolores. Afgelopen week werd Reinier Robbemond aangesteld als interim-hoofdtrainer, hij zit vrijdagavond in ieder geval één wedstrijd als eindverantwoordelijke op de bank. De voormalig trainer en voetballer van De Graafschap neemt de rol over na het ontslag van Kevin Hofland. “Het wordt een zware pot maar een belangrijke", zegt Poldervaart. "Dan ga je toch iets beter naar 6 januari (MVV – De Graafschap red.) toe.”

Door de winterse omstandigheden in de Achterhoek moest de ploeg van Poldervaart deze week uitwijken naar een andere ondergrond. “Dat is lastig, want we moesten op kunstgras trainen”, laat de trainer weten. “Maar dat heeft de werkploeg fantastisch gedaan, want die veegden elke dag het kunstgras, dus het was heel goed trainbaar, maar we trainden niet op gras. Vrijdagavond is ook nog maar even afwachten, want op De Vijverberg vriest het ook." Voor vleugelaanvaller Basar Önal was het deze week tijdens het trainen afzien: “Ik kan niet heel goed tegen kou. Het was wel te doen, want er was nog een klein beetje zon, maar ik had wel koude tenen.”

Önal in de kijker
Vrijdagavond mag Önal weer de kou trotseren. De achttienjarige buitenspeler heeft met zijn spel onder meer de interesse van NEC gewekt, maar de Doetinchemmer is daar naar eigen zeggen niet mee bezig. “Ik neem aan dat een paar clubs mij wel zien, maar ik heb nog niks meegekregen” aldus de Doetinchemmer. “Ik focus mij ook gewoon op De Graafschap, dit jaar sowieso en ik ga mij daar volle bak voor geven en niet echt kijken naar andere clubs.” Een winterse transfer sluit het jeugdproduct voorlopig uit, maar houdt wel een slag om de arm: “Stel Real Madrid komt, dan is het wel heel anders natuurlijk.”

Brittijn terug
Middenvelder Philip Brittijn keert na zijn schorsing vermoedelijk terug in de basis, terwijl Joel Valencia nog altijd geblesseerd is. Met een thuisoverwinning hopen de Superboeren, nu de nummer dertien van de ranglijst, de slechte eerste seizoenshelft positief af te sluiten. “Als we nu de winterstop met drie punten in gaan, komen we daar ook weer lekkerder uit”, aldus Önal.

Foto: REGIO8 (archief)

Meest gelezen

Elten werd 75 jaar geleden Nederlands, Eltenaren blikken terug

Anton Adelaar | Ruben Dales | 23 apr 2024 15:32

Mariënvelde glimt van trots door bezoek Koning Willem-Alexander

Tim Rondeel | Remco Geurts | 24 apr 2024 16:59

Lees ook

De Graafschap wil zich tegen MVV warmspelen voor nacompetitie

De Graafschap ontvangt vrijdagavond op een goed gevulde Vijverberg de nummer negen van de competitie...

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieple...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...