Ulft, Netherlands

De Graafschap trapt seizoen af bij PEC Zwolle

De Graafschap trapt de competitie zondag af in Zwolle met een uitwedstrijd tegen degradant PEC. De selectie werd afgelopen week geteisterd door een buikgriepgolf en hoewel de meeste spelers fit lijken, houdt Poldervaart nog een slag om de arm.
Tim Rondeel | 5 augustus 2022 17:30 | Aangepast op 5 augustus 2022 17:30
“Dat gaat de goede kant op gelukkig, alleen in de staf zijn er nog wat probleempjes”, aldus Poldervaart. “Ik weet niet hoe lang de incubatietijd voor buikgriep is, ik hoor iets van veertig tot tachtig uur, dus het kan best zijn dat ik morgenochtend ineens een paar appjes ga krijgen dat het niet goed is.” Iemand die zondag niet start aan de wedstrijd is Charlison Benschop. De nieuwkomer geeft zelf aan nog niet volledig fit te zijn en Poldervaart beaamt dan ook dat hij niet aan de aftrap zal staan. Wie er wel in de spits staat, wilde de trainer nog niet prijs geven. Vanwege de buikgriep is in ieder geval Lion Kaak niet beschikbaar, terwijl Siem de Jong nog niet voldoende hersteld is voor een basisplek.

De Superboeren treffen met PEC, waar Jordy Tutuarima een van de nieuwe gezichten is, gelijk een van de mogelijke titelkandidaten. Poldervaart: “Ik denk dat ze doorgaan op de lijn de ze ingezet hebben in de eredivisie met Dick (Schreuder red.). Dat betekent afjagen waar ze af kunnen jagen en dat doen ze met heel veel strijd en heel veel passie. Dus ik verwacht een hele zware fysieke wedstrijd.” De van Fortuna Sittard overgekomen aanvaller Benschop ziet de wedstrijd van zondag ook als een eerste test: “We moeten in dit geval eerst naar onszelf kijken. Zo’n eerste wedstrijd is altijd fiftyfifty.”

Thuiskomen
Benschop merkt wel dat het team klaar is voor het nieuwe seizoen. Zelf is hij blij om na drie jaar weer terug te zijn op de Vijverberg. “Het voelde eigenlijk als thuiskomen”, laat de aanvaller weten. “Sommige jongens kende ik nog van eerder en ook veel mensen die hier nog werken, dus veel bekende gezichten en dat voelde natuurlijk hartstikke goed.”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Schouten, Lammers, Fortes, Büttner; Brittijn, Neghli, Bouihrouchane; Önal, Gravenberch, Korte.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Achterhoekers nemen OK in Arnhem over

Jasper Hazelaar | 3 aug 2022 09:18

Auto te water in Doetinchem

Tim Rondeel | 5 aug 2022 09:33

Helikopters vliegen laag boven de Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 aug 2022 20:37

Lees ook

De Graafschap ontslaat trainer Mike Snoei

De Graafschap heeft trainer Mike Snoei ontslagen. De Didamse oefenmeester wordt verantwoordelijk geh...

Noordrijn-Westfalen kiest voor 2G-methode

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen wil met ingang van maandag gebruik maken van de 2G-methode ...

Duitse handelaar snapt niks van verbod

Eigenaar Hayo Wolff van de Duitse vuurwerkhandelaar Heron Fireworks heeft geen enkel begrip voor h...

Stichting vindt coronaprotest ongepast

Stichting 4 en 5 mei Lichtenvoorde noemt het protesteren bij een oorlogsmonument in de plaats ongepa...

Brandstichter van Maserati veroordeeld

Een 35-jarige man uit Etten is onder meer veroordeeld voor het in brand steken van een Maserati ruim...

REGIO8 blikt met mededirecteur Ronnie Degen van De Feestfabriek uit Hengelo terug op het jaar 2021 w...