Ulft, Netherlands

De Graafschap trapt 2023 af in Maastricht, Korte keert terug na blessureleed

De Graafschap trapt vrijdagavond het nieuwe jaar af met een uitwedstrijd op bezoek bij MVV in Maastricht. In Limburg treffen de Superboeren de huidige nummer drie van de ranglijst, die dit seizoen boven verwachting presteert.
Tim Rondeel | 5 januari 2023 16:14 | Aangepast op 5 januari 2023 16:14
“Een hele lastige tegenstander die heel behendig is, veel beweegt en door beweegt, dus dat wordt een hele leuke uitdaging”, aldus trainer Adrie Poldervaart. Ondanks het gat van twaalf punten tussen de ploegen ziet de oefenmeester genoeg kansen. “Het is niet zo dat de ploegen die bovenaan staan alles winnen en ploegen die onderaan staan alleen maar verliezen. Het is gewoon met welke mindset je d’r in gaat.” Op de vraag welke mindset dat is?: “In ieder geval dat we met elkaar moeten knallen, dat is ook uit gesprekken naar voren gekomen en heb ik ook op de trainingen gezien.”

In de winterstop speelde Giovanni Korte al mee in oefenwedstrijden voor De Graafschap en vrijdagavond zit hij na een lange periode van blessureleed voor het eerst weer bij de selectie. “Lang weggeweest, bijna drie maanden. Ik ben heel blij dat ik weer terug ben en vooral fit.” Technisch manager Peter Bijvelds heeft aangegeven dat spelers met een aflopend contract in de winter mogen vertrekken, Korte is er daar een van: “Ik doe mijn uiterste best zolang ik hier ben en hoe ik daar in sta? Dat is natuurlijk aan de clubs en aan mijn zaakwaarnemer, maar in principe blijf ik gewoon hier.”

Geen Lammers en Valencia
Jan Lammers en Joel Valencia ontbreken vrijdag in Maastricht, terwijl Siem de Jong weer terug keert nadat hij afwezig was vanwege persoonlijke omstandigheden. Poldervaart moet met de huidige selectie zorgen dat De Graafschap de play-offs haalt. Bijvelds heeft namelijk aangegeven dat er niks bijkomt. “En als De Graafschap zegt:’ joh Adrie dat lukt niet’ dan is dat logisch, want het gaat om De Graafschap”, vertelt Poldervaart. “Als je één euro hebt moet je er niet twee uitgeven, dat is niet zo moeilijk.”

Foto: REGIO8

Lees ook

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...

De Graafschap wacht graadmeter in Dordrecht

De Graafschap wacht vrijdagavond in het duel met FC Dordrecht een goede graadmeter in de slotfase va...

De Graafschap wil Jansen behouden, gesprek met Vreman aanstaande

Nu er duidelijkheid is over zijn eigen toekomst, kan Peter Bijvelds vrijuit spreken over de voorbere...

Bijvelds een jaar langer bij De Graafschap áls nacompetitie wordt gehaald

Het contract van Peter Bijvelds als technisch directeur bij De Graafschap is verlengd, onder voorbeh...