Ulft, Netherlands

De Graafschap tegen Jong Utrecht in kelderkraker

Trainer Adrie Poldervaart jaagt vrijdagavond met zijn ploeg op de derde zege van het seizoen in een ware kelderkraker in de Keuken Kampioen Divisie. Hekkensluiter Jong FC Utrecht komt op bezoek bij nummer negentien De Graafschap.
Dean van het Laar | 13 oktober 2022 18:37 | Aangepast op 13 oktober 2022 18:37
Poldervaart wil niet te lang stilstaan bij de ranglijst: “Er is daar al zoveel over gezegd en geschreven. Wij moeten ons focussen op de drie punten en op ons spel.” Jong FC Utrecht mag dan de hekkensluiter zijn, volgens de trainer van De Graafschap is zijn ploeg wel gewaarschuwd. “Het is een ploeg die razendsnel is in de omschakeling, en in veel samenstellingen snel voor het doel kan verschijnen", zegt Poldervaart over de ploeg van Darije Kalezic. "Wij moeten er daarom voor zorgen dat we scherp zijn in de passing en ons niet laten verrassen.”

De Graafschap gaat op zoek naar de derde winst van het seizoen met Basar Önal in de basis. De jonge buitenspeler beleeft dit seizoen zijn doorbraak in het eerste elftal, maar heeft dat nog niet weten te koppelen aan goals en assists. “Dat knaagt enorm aan me, het voelt alsof ik mezelf teleurstel", zegt de vleugelaanvaller. "Het doet ook wat met mijn zelfvertrouwen, want op iedere kans die ik nu krijg, komt extra gewicht te liggen.”

Poldervaart houdt vertrouwen
Toch is dat geen reden voor trainer Poldervaart om zijn vleugelflitser op de bank te zetten. “Basar is een jongen met ontzettend veel potentie, en heeft bovendien specifieke kwaliteiten", zegt de trainer. "Hij kan een mannetje uitspelen en daar hebben we er weinig van. Hij maakt bovendien veel goede acties waar grote kansen uitkomen, dus ik weet zeker dat zijn moment gaat komen.”

Geblesseerden
Charlison Benschop en Giovanni Korte verschijnen vrijdagavond niet aan de aftrap. De twee aanvallers raakten geblesseerd en zijn niet inzetbaar. Camiel Neghli start op de plek van Korte en Danzell Gravenberch neemt de spitspostiie over van Charlison Benschop.

Foto: REGIO8 (archief)

Lees ook

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieple...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...