Ulft, Netherlands

De Graafschap neemt organisatie onder loep

De Graafschap geeft de nieuwe technisch manager Peter Bijvelds na het ontslag van trainer Reinier Robbemond de ruimte voor een eventuele reorganisatie. Clubicoon Jan Vreman neemt de trainerstaken bij het eerste elftal in ieder geval de komende weken over, terwijl de club zich beraadt op de toekomst.
Jasper Hazelaar | 18 maart 2022 15:59 | Aangepast op 18 maart 2022 15:59
“Ik denk dat je deze situatie allemaal aan moet grijpen om ook je eigen rol in dit seizoen te bekijken”, zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. “Iedereen moet zich een spiegel voorhouden, ook ik, ook de raad van commissarissen, ook het klankbord, ook de staf en ook de spelersgroep. Die spiegel moeten we pakken om vooruit te kunnen.” Op voetbaltechnisch gebied moet de nieuwe technisch manager Peter Bijvelds, die per april start, met hoofd jeugdopleidingen Jefta Bresser de lijnen uitzetten. “Ik denk dat het goed is dat we een heldere visie neerleggen”, geeft Ostendorp aan. “Op welke wijze willen wij spelen van het eerste tot de Onder 9? Er zal veel meer samenwerking moeten komen.”

Afgelopen zomer was Adrie Poldervaart topkandidaat om trainer te worden in Doetinchem, maar zijn werkgever FC Groningen blokkeerde de overgang. Hij was recent ook in beeld als opvolger van Peter Hofstede en sprak daarom met Ostendorp. “Dat ging op dat moment over die functie”, zegt Ostendorp, die nog niet in wil gaan op een definitieve opvolger van Robbemond. “Als trainer is er nog met niemand gesproken. Wij hebben gesproken over hoe we het op de korte termijn invullen. En dan zullen we binnenkort gaan spreken over het trainersprofiel en of er trainers beschikbaar zijn die binnen dat profiel passen.”

Vertrouwen in Vreman
Voor de korte termijn is woensdag overeenstemming bereikt met clubicoon en Onder 18-trainer Vreman. De Gendringenaar, die als trainer in 2015 nog via de play-offs promoveerde, staat vrijdagavond voor het eerst langs het veld als interim-oefenmeester. “De allereerste verwachting is dat er weer plezier en energie in het elftal komt die de vonk weer over laat slaan naar de supporters”, zegt Ostendorp. “Dat we weer een eenheid gaan vormen in een kolkend stadion, dan zullen de resultaten volgen. Ik hoop van harte dat Vreman daar een bijdrage aan kan leveren, ik heb heel veel vertrouwen in hem.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Bijvelds|De Graafschap|Vreman|

Meest gelezen

Middeleeuwse boerderij ontdekt in Varsseveld

Bart Sollman | 22 mrt 2024 13:05

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Redactie REGIO8 | 22 mrt 2024 13:45

Lees ook

Önal terug in basis De Graafschap na blessure, Hillen start op de bank

Met Basar Önal op de linkervleugel en verdediger Rio Hillen op de bank gaat De Graafschap vrijdagavo...

Van Huizen sluit voetbalcarrière af met 'laatste wedstrijd' in Wenen

Voormalig De Graafschap-verdediger Toine van Huizen heeft met pijn in zijn hart zijn voetbalschoenen...

De Graafschap verslaat beloften van Schalke 04 op lege Vijverberg

De Graafschap heeft vrijdagmiddag een besloten oefenduel met het tweede team van Schalke 04 gewonnen...

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Streekomroep REGIO8 zendt vrijdagmiddag het oefenduel van De Graafschap met Schalke 04 II op stadion...

De Graafschap verliest zicht op directe promotie

De Graafschap heeft vrijdag na een doelpuntrijke wedstrijd tegen FC Groningen het zicht op directe p...

De Graafschap zoekt met Yadir in de basis aansluiting in Groningen

Na de verloren thuiswedstrijd tegen Jong Ajax hoopt de Graafschap zich vrijdag te revancheren in het...