Ulft, Netherlands

De Graafschap in eerste oefenwedstrijd niet langs De Treffers

Foto: REGIO8
De Graafschap heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen zaterdagmiddag gelijkgespeeld tegen tweededivisionist De Treffers uit Groesbeek. Op het Sportpark Zuid van de Aaltense voetbalvereniging AD’69 werd het 2-2.
Redactie REGIO8 | 6 juli 2024 18:30 | Aangepast op 6 juli 2024 18:30
In de eerste helft speelde De Graafschap met een formatie die vooral bestond uit jonge en nieuwe krachten. Dat had zijn weerslag op het spel van de Superboeren. Er werd opportunistisch gespeeld, maar daarbij werden wel veel fouten gemaakt en spelers leken elkaar niet altijd goed te kunnen vinden. Op de linksbuitenpositie maakte de van FC Volendam overgekomen Ibrahim El Kadiri indruk met zijn werklust en diverse handige passeerbewegingen.

Er waren in de eerste helft kansen voor onder anderen Sam Bisselink, Yannick Eduardo en Rio Hillen. Zij slaagden er in het eerste half uur van de wedstrijd niet in om de bal tussen de palen achter de Groesbeekse doelman te krijgen. Bij De Treffers lag het rendement een stuk hoger. De twee kansen die zij in de eerste helft kregen, werden namelijk beide benut. Na 28 minuten stond het 0-2 voor de bezoekers.

Eduardo gelijk trefzeker
Pas in de 38e minuut kwam De Graafschap tot scoren. Yannick Eduardo, de van RB Leipzig gehuurde centrumspits, nam een voorzet vanaf de rechterkant fraai op de borst aan en rondde vervolgens koel af: 1-2. Dat was tevens de ruststand.

Omdat het een oefenwedstrijd was, kon trainer Jan Vreman in de tweede helft een geheel nieuw team op het veld zetten. Dat team had wat meer weg van de ploeg die vorig seizoen tot de play-offs had weten door te dringen. Deze spelers waren zichtbaar beter op elkaar ingespeeld.

Er werden in het tweede bedrijf dan ook geen kansen meer weggegeven. Het rendement in de voorhoede liet echter nog wel te wensen over. De van FC Utrecht gehuurde Jesse van de Haar trof de lat en Tristan van Gilst zag meerdere inzetten gekeerd worden door de keeper.

Gelijkspel
Uiteindelijk was het verdediger Joran Hardeman die de 2-2 in het net legde, nadat de Groesbekers de bal uit een corner niet goed weg kregen uit de verdediging. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

De Graafschap komt aanstaande zaterdag weer in actie op Sportpark Zuid in Aalten, dan is het Duitse S.V. Rödinghausen de tweede tegenstander van de oefencampagne.

Lees ook

De Graafschap verslaat Duitsers in doelpuntrijke oefenwedstrijd

De Graafschap heeft zaterdag het tweede oefenduel in aanloop naar het nieuwe seizoen in de eerste di...

Zolderbrand in Aalten, hoogwerker komt met moeite op locatie

Op de zolder van een woning in een woonwijk in Aalten is zondagavond laat brand ontstaan. De bewoner...

De Graafschap-doelman Van Oosterhout overleden, verdriet bij De Visser

Voormalig De Graafschap-doelman Harry van Oosterhout is op 77-jarige leeftijd overleden. In de jaren...

Automobilist schrikt van spin en botst op vrachtwagen bij Aalten

Een automobilist is vrijdagochtend op de zijkant terecht gekomen na een botsing met een vrachtwagen ...

De Graafschap presenteert nieuwe shirts, sponsor wil jaar langer door

Op de eigen Vijverberg heeft De Graafschap donderdagochtend de nieuwe shirts voor het komend seizoen...

Tientallen dode varkens aangetroffen in Aaltense stal

Een varkensboer heeft dinsdagmiddag een groot aantal dode varkens aangetroffen in één van zijn stall...