Ulft, Netherlands

 

De Graafschap boekt klinkende overwinning

De Graafschap heeft vrijdagavond een klinkende overwinning geboekt op bezoek bij Helmond Sport. In Noord-Brabant waren de mannen van trainer Jan Vreman goed op schot: 0-4.
Tim Rondeel | 29 april 2022 10:47 | Aangepast op 29 april 2022 10:47
De Graafschap schoot prima uit de startblokken en jaagde Helmond Sport fel af. Dat werd na twaalf minuten beloond met het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een indraaiende vrije trap van Danny Verbeek werd tegendraads binnengekopt door Jasper van Heertum, die daarbij doelman Mike Havekotte aan de grond genageld liet staan: 0-1. Na die vroege voorsprong zakte de ploeg van Jan Vreman iets in, en kwam Helmond Sport iets meer in balbezit, zonder daarbij gevaarlijk te worden. Een smet op de eerste helft was het uitvallen van Danny Verbeek met een spierblessure. Hij werd vervangen door Basar Önal, die recent zijn eerste profcontract tekende.

Önal toonde vanaf het begin van zijn invalbeurt zijn klasse en zag dat in de 42e minuut beloond worden met een doelpunt: 0-2. De buitenspeler snelde langs alles en iedereen voorbij en prikte de bal achter doelman Mike Havekotte. Zo ging De Graafschap rusten met een ruime voorsprong. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. De Graafschap had het spel volledig in de hand en wist nog twee keer te scoren via Camiel Neghli. De aanvallende middenvelder scoorde met zowel z'n rechter- als linkerbeen en trakteerde de meegereisde supporters op twee prachtige treffers. Daarmee bepaalde hij de eindstand in de blessuretijd op 0-4.

Zo boekt de ploeg van trainer Jan Vreman een prima overwinning en strijdt het nog volop mee voor een ticket voor de play-offs, aangezien directe concurrent NAC Breda in de laatste minuut verloor in eigen huis van FC Dordrecht. De mannen van Vreman komen vrijdag weer in actie, dan tegen Jong PSV. Dan staat de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen op de planning

Foto: De Graafschap Media

Lees meer over:

De Graafschap|Helmond Sport|

Meest gelezen

Negen jaar cel geëist tegen vrouw die Ben doodreed

Davie Klein Gunnewiek | 14 mrt 2023 21:48

Lees ook

REGIO8 blikt in gesprek met De Graafschap-voorzitter Martin Mos vanuit zijn stamkroeg in Beek terug ...

Susebeek weg als trainer bij De Graafschap

Edwin Susebeek, voormalig keeperstrainer van het eerste elftal, stopt na 26 jaar als keeperstrainer ...

De Graafschap speelt opnieuw gelijk: weer 0-0

De Graafschap heeft vrijdagavond voor de derde keer in 2022 met 0-0 gelijkgespeeld. Op een - voor he...

Hendriks start in de basis tegen TOP Oss

Sam Hendriks staat vrijdagavond in de basis bij De Graafschap. De constructie in zijn huurcontract m...

Linssen van De Graafschap naar Roda JC

Assistent-trainer Edwin Linssen verlaat De Graafschap per direct om dezelfde functie te vervullen bi...

Roelofsen ook volgend jaar bij De Graafschap

Assistent-trainer Richard Roelofsen heeft een nieuw contract getekend bij De Graafschap. Naast de ou...