Ulft, Netherlands

De Belevenis zet Megchelen in de schijnwerpers

't Noaberschap heeft het park van kwekerij Venhorst in Megchelen vrijdag en zaterdag voor de derde keer in de schijnwerpers gezet tijdens het lichtevenement 'De Belevenis'. Duizenden bezoekers waren volgens de organisatie lovend over de creaties in het park.
Serena Speet | 7 november 2022 13:21 | Aangepast op 7 november 2022 13:21
"Het was gezellig druk, droog en windstil", blikt organisator Djermo Mulders terug. "We hebben vergeleken met voorgaande jaren dezelfde bezoekersaantallen geëvenaard, beter konden we niet wensen." Volgens de organisator bezochten rond de 6500 mensen afgelopen weekend het lichtfestijn, dat door dertig vrijwilligers opgezet is: "Dat is een mooi resultaat voor een klein evenement in Megchelen." De goede weersomstandigheden zijn volgens Mulders de voornaamste reden voor mensen om te komen kijken naar de uitgelichte bomen, vijvers en creaties op het terrein. "Mensen weten vaak niet dat we alles zelf maken", vertelt de organisator. "Dan vertel je dat en dan zijn ze heel erg flabbergasted." Volgens de organisator is dat de kracht van het evenement: "Dat is het mooiste, wij laten vrijwilligers doen wat ze leuk vinden, iedereen kan zijn ding bouwen."

Een kaartje kost vijf euro, waarmee de organisatie de entreekosten naar eigen zeggen bewust laag houdt. "Het is ook een evenement voor mensen die wat minder te besteden hebben", legt Mulders uit. "Ook die gunnen we een low-budget dagje uit in de buurt. Het is een pareltje om neer te zetten." Dit jaar heeft de organisatie het evenement een stukje groter gemaakt vergeleken met vorig jaar, zo staan er twee fonteinen in plaats van één en is er een nieuwe straat toegevoegd, de oceaan. Of het volgend jaar nog groter wordt durft de organisator nog niet te zeggen: "We moeten naar aanleiding van de cijfers eerst overleggen of we het volgend jaar weer neer willen zetten, maar we gaan er wel vanuit."

Samenwerken
Vrijwilligersvereniging 't Noaberschap heeft het lichtspektakel niet alleen opgezet. "We hebben een samenwerking met de plaatselijke schutterij", laat Mulders weten. Schutterij Sint Martinus zorgde vrijdag en zaterdag dat alle bezoekers een parkeerplek konden vinden. Ook muziekvereniging Harmonie uit Ulft schoot te hulp, zij zijn bezig met het afbreken van het evenement. "Meerdere partijen helpen ons om de dagen door te komen", aldus Mulders. "Daar zijn wij als vereniging heel trots op."

Foto: 't Noaberschap

Lees meer over:

De Belevenis|Megchelen|

Lees ook

EOD laat explosieven ontploffen in buitengebied Varsseveld

In het buitengebied van Megchelen zijn dinsdagochtend een aantal onontplofte explosieven gevonden. D...

Weerboer Gerrit voorspelt temperaturen boven de twintig graden in de Achterhoek

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek en Liem...

Bejaarde Duitser opgepakt voor brandstichting bij kerk in Megchelen

Een schuurtje waar tuinmachines en ander gereedschap lag opgeslagen bij de Sint-Martinuskerk in Megc...

Weerboer Gerrit voorspelt een natte aftrap van november

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek door. V...

Oude IJsselstreek wil alle basisscholen openhouden, maar geld is het probleem

Een garantie kunnen schoolbesturen en de gemeente niet geven, maar de partijen hebben de ambitie om ...

Nostalgie Megchelen afgelast, risico op verwoest weiland is te groot

Nu Nostalgie Megchelen na jaren weer een meerdaags evenement zou zijn, is het kort van tevoren alsno...