Ulft, Netherlands

Dahlhaus (20) kan De Graafschap helpen

Aanvaller Jasper Dahlhaus uit Doetinchem staat met FC Eindhoven op pole position om de vierde periode van de eerste divisie in de wacht te slepen. Wanneer de Eindhovenaren vrijdag een goed resultaat behalen pakt dat ook goed uit voor De Graafschap en spelen de Doetinchemmers, net als de de ploeg van Dahlhaus, nacompetitie.
Tim Rondeel | 6 mei 2022 11:18 | Aangepast op 6 mei 2022 11:18
"Voor ons een belangrijke wedstrijd en voor De Graafschap ook", zegt de twintigjarige Dahlhaus in aanloop naar vrijdagavond. "Wij kunnen de periode pakken en daar gaan we voor." Vrijdag kan FC Eindhoven op bezoek bij nummer twee FC Volendam de vierde periode binnen halen. Ondanks dat de Palingboeren uitgespeeld zijn, de ploeg is gepromoveerd, verwacht Dahlhaus een moeilijke pot in Noord-Holland: "Het is nog steeds een ploeg met kwaliteit en ze staan niet voor niks tweede, dus het gaat sowieso spannend worden." FC Eindhoven is zelf al verzekerd van een plek in de nacompetitie, maar de eer en de financiële beloning van een periodetitel werken voldoende motiverend.

Dit seizoen heeft Dahlhaus een vaste basisplaats bij het goed presterende FC Eindhoven en is hij belangrijk geweest, met acht doelpunten en vijf assists tot nu toe. "Ik ben eigenlijk heel tevreden", zegt de Doetinchemmer. "Ik heb rond de winter een nieuwe positie gekregen en sta nu aan de linkerflank. Dat bevalt me eigenlijk heel goed. Tot nu toe loopt het lekker." Met de Eindhovenaren speelt de twintigjarige een sterk seizoen. "We doen het eigenlijk al vanaf het begin van het seizoen goed, we hebben een goed team en we weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Daardoor denk ik ook dat we nu derde staan."

Helpende hand
Als jonge voetballer van amateurclub Viod verliet Dahlhaus de Achterhoek al vroeg om in de jeugd van Vitesse te gaan spelen. Via Willem II kwam hij bij FC Eindhoven. Hoewel hij al lang niet meer in Doetinchem voetbalt, is hem wel duidelijk gemaakt dat hij De Graafschap vrijdagavond met zijn ploeg kan helpen. "Ik heb al wel een paar berichten gekregen uit Doetinchem, maar ik heb momenteel wel echt de focus op FC Eindhoven", zegt de aanvaller. "Tuurlijk hoor ik het wel als ik in Doetinchem ben en volg ik het ook een beetje."

Mogelijke confrontatie
Mocht De Graafschap de play-offs vrijdag halen, dan wacht maandag gelijk een ontmoeting met FC Eindhoven. Voor Dahlhaus zou het dan voor de derde keer dit seizoen tot een ontmoeting komen met de club uit zijn geboortestad. "Het geeft toch een bepaald gevoel als je tegen de club waar je vandaan komt speelt", zegt Dahlhaus, die aangeeft dat hij er zich op het veld wel voor af kan sluiten. "Het is nog steeds wel gewoon een normale wedstrijd, maar met een iets anders gevoel erbij."

'Zie het wel'
Het contract van de Doetinchemmer loopt na dit seizoen nog één jaar door bij FC Eindhoven. Een concreet toekomstplan heeft de jonge Achterhoeker nog niet, hoewel het blauw-wit van De Graafschap hem ook mooi lijkt. "Ik denk dat het altijd leuk is als je wat ouder bent om terug te gaan naar de club waar je vandaan komt en bent opgegroeid", aldus Dahlhaus, die speculaties wel voor zich uitschuift. "Daar hou ik mij niet mee bezig, dat zie ik allemaal wel als het seizoen klaar is. Nu gewoon eerst de play-offs goed doorkomen en mijn ding doen en dan gaan we het zien."

Luister voor een uitgebreid gesprek met Dahlhaus vrijdagavond naar de live-uitzending van 8SPORT rond de wedstrijd Jong Ajax-De Graafschap. Naast dit gesprek, schuift ook Ajax-watcher Freek Jansen aan tijdens de voorbeschouwing. Het programma begint vrijdagavond om 19.00 uur.

Foto: FC Eindhoven

Lees meer over:

Dahlhaus|De Graafschap|

Meest gelezen

Middeleeuwse boerderij ontdekt in Varsseveld

Bart Sollman | 22 mrt 2024 13:05

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Redactie REGIO8 | 22 mrt 2024 13:45

Lees ook

Van Huizen sluit voetbalcarrière af met 'laatste wedstrijd' in Wenen

Voormalig De Graafschap-verdediger Toine van Huizen heeft met pijn in zijn hart zijn voetbalschoenen...

De Graafschap verslaat beloften van Schalke 04 op lege Vijverberg

De Graafschap heeft vrijdagmiddag een besloten oefenduel met het tweede team van Schalke 04 gewonnen...

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Streekomroep REGIO8 zendt vrijdagmiddag het oefenduel van De Graafschap met Schalke 04 II op stadion...

De Graafschap verliest zicht op directe promotie

De Graafschap heeft vrijdag na een doelpuntrijke wedstrijd tegen FC Groningen het zicht op directe p...

De Graafschap zoekt met Yadir in de basis aansluiting in Groningen

Na de verloren thuiswedstrijd tegen Jong Ajax hoopt de Graafschap zich vrijdag te revancheren in het...

De Graafschap treft titelhouder en Leverkusen op Terborg Toernooi

De poule-indeling voor de 43e editie van het Terborg Toernooi is maandagavond op stadion De Vijverbe...