Ulft, Netherlands

 

Dagbesteding zamelt winterkleding in voor vluchtelingen

In de dagbesteding ’t Laer in Etten zijn Elisa Holthaus en haar cliënten aan het verzamelen geslagen, met de winter voor de deur maken ze zich zorgen om de vluchtelingen die in hun regio zijn terecht gekomen zijn. Daarom roepen ze iedereen op om winterkleding bij hun te brengen, zodat de vluchtelingen met een goed gevulde kledingkast de winter in kunnen gaan.
Sterre Schout | 10 oktober 2022 15:10 | Aangepast op 10 oktober 2022 15:10
Lies Venhorst van zorginstelling Zozijn, is het project gestart: "Ik zag alle nieuwsberichten voorbij komen en ik dacht toch van als je zelf in zo’n situatie zit, wat zou je dan graag willen? Toen ben ik begonnen met mijn eigen kledingkast uitspitten, en nog een oproep gedaan aan mijn collega's om te helpen. Afgelopen week hebben we ruim veertig kledingpakketten, speelgoed en spelletjes naar de vluchtelingenopvang in Doetinchem kunnen brengen. Dat is toch mooi." Naast de vluchtelingen in Doetinchem krijgen ook de Oekraïners die in het Zozijn zorgpark in Wilp worden opgevangen, kleding aangeboden.

Venhorst doet dit niet alleen, maar krijgt hulp van de mensen die bij de tweedehandswinkel Kleedgoed werken. Dit is onderdeel van dagbesteding 't Laer, waar mensen met een verstandelijke beperking verschillende taken vervullen. Zo ook Tom en Daan, die allebei heel graag meehelpen aan dit project. "Het is zielig als de mensen geen winterkleding hebben”, vindt Tom. “Het is belangrijk om elkaar te helpen om er doorheen te komen, om ze te steunen.”

‘Ik doe het graag'
Het is veel werk om alle kleding te sorteren en te verpakken. Maar Tom doet het met veel plezier: "We zijn heel druk altijd hier. Maar ik doe het met heel veel plezier. Ik doe het graag voor de vluchtelingen, om hun blij te maken en thuis te laten voelen in Nederland." Doetinchem uit haar dank voor deze actie: "Het is hartverwarmend om te zien met hoeveel inzet de kleding en het speelgoed is verzameld”, aldus Simone Swartjes namens de gemeente in een persbericht. “Wij zijn er heel blij mee en dat geldt al helemaal voor de bewoners van de crisisnoodopvang!"

'Alles is welkom bij ons'
Volgens Elisa Holthaus, coördinator Dagbesteding 't Laer, zijn er nog veel spullen nodig: "Winterkleding is het meest belangrijk: jassen, sjaals, schoenen, truien. Daarnaast is er ook veel behoefte aan baby en kinderkleding." Mensen kunnen voorlopig hun kleding nog langs brengen op het adres Ulftsestraat 30 in Etten: "We hebben nog geen einddatum. Wat we kunnen verzamelen is fijn en mooi meegenomen. Alles is nog steeds welkom bij ons, als we weer een stapel hebben gaat het die kant op."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Doetinchem|Etten|Vluchtelingen|

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36

Lees ook

Opvang Oekraïense vluchtelingen in Montferland

Gemeente Montferland brengt geschikte plekken in beeld om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. ...

Berkelland kiest plekken voor Oekraïeners

Berkelland heeft vier locaties aangewezen voor de langdurige opvang van vluchtelingen uit Oekraïne....

Kelder vol water bij centrum van Doetinchem

Een kelder nabij het centrum van Doetinchem is maandag volgelopen met water. De brandweer is ter pla...

Doetinchemmer verdient geld met spelletjes doen

Hans Lemmens (35) uit Doetinchem is altijd al gek geweest van gezelschapsspellen en heeft daarom van...

Doetinchemse school wil meer kinderen op de fiets

Op vijf Gelderse scholen is deze week een project gestart dat kinderen en hun ouders moet stimuleren...

Minderjarige opgepakt na proefrit op scooter

Een minderjarige heeft donderdagavond geprobeerd een scooter te stelen. Hij nam de gemotoriseerde tw...