Ulft, Netherlands

Dagbesteding zamelt winterkleding in voor vluchtelingen

In de dagbesteding ’t Laer in Etten zijn Elisa Holthaus en haar cliënten aan het verzamelen geslagen, met de winter voor de deur maken ze zich zorgen om de vluchtelingen die in hun regio zijn terecht gekomen zijn. Daarom roepen ze iedereen op om winterkleding bij hun te brengen, zodat de vluchtelingen met een goed gevulde kledingkast de winter in kunnen gaan.
Sterre Schout | 10 oktober 2022 15:10 | Aangepast op 10 oktober 2022 15:10
Lies Venhorst van zorginstelling Zozijn, is het project gestart: "Ik zag alle nieuwsberichten voorbij komen en ik dacht toch van als je zelf in zo’n situatie zit, wat zou je dan graag willen? Toen ben ik begonnen met mijn eigen kledingkast uitspitten, en nog een oproep gedaan aan mijn collega's om te helpen. Afgelopen week hebben we ruim veertig kledingpakketten, speelgoed en spelletjes naar de vluchtelingenopvang in Doetinchem kunnen brengen. Dat is toch mooi." Naast de vluchtelingen in Doetinchem krijgen ook de Oekraïners die in het Zozijn zorgpark in Wilp worden opgevangen, kleding aangeboden.

Venhorst doet dit niet alleen, maar krijgt hulp van de mensen die bij de tweedehandswinkel Kleedgoed werken. Dit is onderdeel van dagbesteding 't Laer, waar mensen met een verstandelijke beperking verschillende taken vervullen. Zo ook Tom en Daan, die allebei heel graag meehelpen aan dit project. "Het is zielig als de mensen geen winterkleding hebben”, vindt Tom. “Het is belangrijk om elkaar te helpen om er doorheen te komen, om ze te steunen.”

‘Ik doe het graag'
Het is veel werk om alle kleding te sorteren en te verpakken. Maar Tom doet het met veel plezier: "We zijn heel druk altijd hier. Maar ik doe het met heel veel plezier. Ik doe het graag voor de vluchtelingen, om hun blij te maken en thuis te laten voelen in Nederland." Doetinchem uit haar dank voor deze actie: "Het is hartverwarmend om te zien met hoeveel inzet de kleding en het speelgoed is verzameld”, aldus Simone Swartjes namens de gemeente in een persbericht. “Wij zijn er heel blij mee en dat geldt al helemaal voor de bewoners van de crisisnoodopvang!"

'Alles is welkom bij ons'
Volgens Elisa Holthaus, coördinator Dagbesteding 't Laer, zijn er nog veel spullen nodig: "Winterkleding is het meest belangrijk: jassen, sjaals, schoenen, truien. Daarnaast is er ook veel behoefte aan baby en kinderkleding." Mensen kunnen voorlopig hun kleding nog langs brengen op het adres Ulftsestraat 30 in Etten: "We hebben nog geen einddatum. Wat we kunnen verzamelen is fijn en mooi meegenomen. Alles is nog steeds welkom bij ons, als we weer een stapel hebben gaat het die kant op."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Doetinchem|Etten|Vluchtelingen|

Lees ook

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Politie pakt Doetinchemmers op in een groot drugsonderzoek

De politie heeft vier mannen aangehouden in een onderzoek naar handel in soft- en harddrugs. Twee Do...

Orion-volleyballers naar finale om landstitel na spannende serie

De volleyballers van Active Living Orion kunnen dit seizoen nog altijd de dubbel winnen. Na winst in...

Achterhoek omarmt De Graafschap Vrouwen als eerste shirtsponsor

Achterhoekse overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties omarmen het kersverse eerste divi...

Doetinchem vindt plek in Schöneveld voor gloednieuwe Basisschool Hogenkamp

Na jaren behelpen in een oud pand, is door de Gemeente Doetinchem een locatie gevonden voor een gloe...