Ulft, Netherlands

Crowdfundingsactie voor Sanne groot succes

De crowdfundingsactie om Sanne van Asperdt aan een speciale rolstoel, waar ze op de Zwarte Cross kennis mee maakte, te helpen is een groot succes. Binnen drie dagen is er genoeg geld ingezameld om een zogenaamde stand-up rolstoel aan te schaffen.
Serena Speet | 17 augustus 2022 10:53 | Aangepast op 17 augustus 2022 10:53
"Het is echt heel snel gegaan, dit had ik niet verwacht", vertelt Sanne tegen Omroep Gelderland. "Ik voel me zo enorm gezegend." Sanne kon op de afgelopen Zwarte Cross in Lichtenvoorde al even genieten van de rolstoel. In Nederland worden de rolstoelen waar gebruikers mee kunnen staan niet vergoed. Daarom besloten die vriendinnen van Sanne om een crowdfunding te starten. Met succes want in drie dagen tijd is 5.885 euro opgehaald, genoeg om zo'n rolstoel aan te schaffen. Sanne gaat de speciale rolstoel naast haar huidige, veel wendbaardere rolstoel gebruiken, ze kijkt er bijvoorbeeld naar uit om in de rolstoel te gaan koken: "Als ik thuis kom na een hele dag te hebben gewerkt, dan heb ik echt last van mijn lijft. Van mijn rug, heupen. dan is zo'n stand-up stoel echt een uitkomst."

De rolstoel wordt niet vergoed. "Ik sta daar dubbel in", reageert Sanne. "Aan de ene kant is het misschien niet iets wat je dagelijks gebruikt, en het is ook nog niet zo bekend. Maar aan de andere kant begrijp ik het niet, omdat het de kwaliteit van leven zo sterk verbetert." De stand-up rolstoel is onder meer goed voor de doorbloeding van haar benen en voor haar organen. Het duurt nog wel even voor ze de rolstoel in huis heeft. "Hij moet op maat worden gemaakt. De metingen zijn al gedaan, maar ik gok dat dat nog een paar maandjes duurt", aldus Sanne. "Gelukkig kan ik heel goed wachten."

In de toekomst vergoeden
Bij Life & Mobility in Doetinchem, het bedrijf dat mensen met een beperking op de Zwarte Cross deze ervaring kon geven, hopen ze dat de rolstoel in de toekomst vergoed kan worden door de overheid. "Daar zijn alleen nog wat gesprekken voor nodig om dit onder de aandacht te brengen", aldus Michel Hulst. "Maar de crowdfundingsactie van de vriendinnen van Sanne is mooi. Geweldig dat ze dit mogelijk willen maken."

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Lees ook

Nieuwe namen Zwarte Cross, Froukje en SERA op de line-up

De organisatie van de Zwarte Cross heeft weer een nieuwe lading artiesten toegevoegd aan de altijd g...

Achterhoekse piratenmuziek van De Paloma's live op de Zwarte Cross 2023

De populariteit van de piratenmuziek is de laatste jaren hard gegroeid. Dat merken ook de leden van ...

Authentieke piratenband De Paloma's denkt na tien jaar nog niet aan stoppen

Inmiddels zonder Hendrik Jan Lovink, maar in een uiterst succesvolle formatie, bestaat de Achterhoek...

DI-RECT, Jonna Fraser en bijzonder nieuw dialecttrio op Zwarte Cross

Boh Foi Toch-frontman Hans Keuper vormt op de Zwarte Cross een gelegenheidsformatie met Hendrik Jan ...

Orgel Joke maakt rentree op Zwarte Cross, ook Acda en De Munnik komen

Acda en De Munnik, The Partysquad en publieksfavoriet Orgel Joke komen deze zomer naar de Zwarte Cro...

Nieuwe namen Zwarte Cross, Suzan & Freek headliner op de donderdag

De Zwarte Cross heeft donderdag weer een nieuwe lijst met namen bekend gemaakt voor de editie van 20...