Ulft, Netherlands

 

Crowdfunding voor Mirthe (7) levert rolstoelbus op

De zevenjarige Mirthe uit Ruurlo heeft, sneller dan verwacht, een rolstoelbus gekregen zodat ze met haar elektrische rolstoel op pad kan. Haar oom Roy Huetink besloot in november een crowdfunding op te zetten en heeft bijna 15.000 euro opgehaald voor zijn nichtje, een van de eerste uitjes met de nieuwe bus was naar de radiostudio van REGIO8.
Serena Speet | Charlotte van de Kant | 3 februari 2023 11:47 | Aangepast op 3 februari 2023 11:47
"We zijn op 12 november begonnen en we hadden al vrij snel dat we richting de tienduizend euro gingen", vertelt Roy Huetink. "Maar dat het zo snel gaat en dat je zulke grote bedragen krijgt, van kennissen en vreemden die zo veel geld doneren. Dat verwacht je niet." Eerder kon de familie alleen met een handbewogen rolstoel op pad. Dat Mirthe nu overal zelf met haar elektrische rolstoel kan rondrijden haalt voor haar ouders veel bezorgdheid weg. "Vooral de zorgen die je hebt als ouder zijnde dat je weet dat je kind niet kan rondrennen zoals andere kinderen", legt Marijke Smink, Mirthes moeder, uit. "Nu rijdt ze in het rond, gaat ze alle kanten op en dat wil je voor je kind. Dat ze ook haar eigen keuzes kan maken in welke weg ze gaat."

Naast dat het meer vrijheid betekent voor de zevenjarige, betekent het ook meer zekerheid voor haar ouders. Mirthe zit wegens een overervende hersenziekte in de rolstoel en zal daar dus haar hele leven aan gebonden zijn. "Ik ben ook geen achttien meer, dus dit scheelt een hele hoop in mijn rug, en zij zat ook niet meer fijn achterin de auto", vertelt Marijke, de rolstoelbus betekent ook dat ze haar dochter dicht bij zich kan houden. "Als zij groter wordt, ze heeft thuis al een zorgunit, dus ze kan nu zo lang mogelijk bij papa en mama blijven wonen."

Vijfhonderd euro van buurvrouw
In totaal hebben 366 mensen gedoneerd om Mirthe aan een rolstoelbus te helpen, voor Roy springt een donateur daar bovenuit. "Dat was van een buurvrouw", vertelt hij. "Dat was vijfhonderd euro dat de volgende dag op mijn rekening stond, dus toen heb ik nog even gebeld van 'weet je zeker dat je dit goed hebt?' en dat wist ze heel zeker. Dat zijn wel donaties die je bijblijven."

PAW Patrol land
Mede dankzij die donatie is de rolstoelbus gekocht. Nu de familie een stuk mobieler is zijn er al plannen gemaakt voor de zomervakantie. "In de eerste instantie zouden we naar Disneyland gaan, maar dat vond Mirthe maar niks", vertelt Marijke. "Mirthe wil naar PAW Patrol land, naar Movie Park Germany, dus daar gaat de reis heen van de zomer."

Naar de supermarkt
Niet alleen de vakanties en andere uitjes zijn belangrijk, oom Roy ziet dat ook de 'gewone' dingen al veel betekenen voor zijn nichtje. "Ze zijn bijvoorbeeld naar de supermarkt gegaan met de elektrische rolstoel", vertelt hij. "Dat zijn zulke kleine uitjes, maar dat is nu voor Mirthe zo anders. Dat ze dan met de bus kunnen gaan, ja dat is fantastisch. Daar doe je het voor."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Rolstoel|crowdfunding|Ruurlo|

Meest gelezen

Negen jaar cel geëist tegen vrouw die Ben doodreed

Davie Klein Gunnewiek | 14 mrt 2023 21:48

Lees ook

Huis Landfort heeft geld voor prieel binnen

De crowdfunding die Stichting Erfgoed Landfort eind 2021 startte voor het herstellen van het tuinpri...

Vordenaar haalt in razend tempo geld op voor nichtje Mirthe (7)

Roy Huetink uit Vorden is een crowdfunding gestart om een rolstoelauto voor zijn 7-jarige nichtje Mi...

Wielrenner gewond na botsing bij Ruurlo

Een wielrenner is vrijdagmiddag gewond geraakt nadat hij botste met een andere fietser nabij Ruurlo....

Rolstoelfietsster aangereden op rotonde in Doetinchem

Een rolstoelfietsster is maandagmiddag aangereden op een rotonde in Doetinchem. De vrouw werd over h...

Organisatie geniet van mogelijk laatste Reurlse Zommerdagen

Duizenden bezoekers kwamen er de afgelopen dagen op af en met een stralende zon aan de hemel hadden ...

Nieuwe techniek maakt water in Achterhoek schoner

Waterschap Rijn en IJssel gaat de rioolwaterzuiveringen in de Achterhoek uitbreiden met vernieuwde t...