Ulft, Netherlands

Corsogroep in Lichtenvoorde geschrokken door ongeluk: 'Dit willen we nooit meer'

De schrik zat er goed in bij corsogroep Lansink-Bluiminck. De grote staart van het reptiel van hun corsowagen 'Reptilia' brak zondag vlak na het begin van de optocht af en viel in het publiek. Meerdere mensen raakten daardoor lichtgewond.
Redactie REGIO8 | 11 september 2023 10:52 | Aangepast op 11 september 2023 10:52
"We waren nog geen kilometer onderweg en toen bezweek onze staart”, blikt Ewald Berendsen van de corsogroep in gesprek met Omroep Gelderland terug. “Die is op een partytent gevallen. Misschien is dat wel een beetje geluk, dat dat de val heeft doen dempen. Mensen konden nog wel wegrennen, maar mensen zijn enorm geschrokken en er zijn wel wat mensen gewond geraakt. Een iemand is op eigen gelegenheid naar de huisartsenpost gegaan met een snee die is gehecht, de rest is ter plaatse geholpen."

Hoe het ongeluk kon gebeuren is voor de groep nog niet helder. Berendsen: "We hebben de staart apart gehouden en gaan dit de komende dagen bekijken met onze eigen technische commissie en de technische commissie van de stichting van het Bloemencorso."

'Een hoop paniek'
De wagen was ongeveer honderd meter lang en de figuranten die voor de wagen uitliepen kregen het niet eens zo mee. Ewald hoorde het in zijn oortje: "Dan kijk je achterom en dan zie je een hoop paniek. Vooral bij de drukkers en de bewegers die in de wagen zitten (voor de bewegingen, red.) en de begeleiders die er omheen lopen zat de schrik er goed in. Je zit in die wagen en dan komt er ineens een gat in die wagen en komt er licht binnen. Dan weet je: dit is niet goed."

Daverend applaus
De groep kon maandagochtend voor de prijsuitreiking rekenen op een daverend applaus, na bemoedigende woorden van de voorzitter Thijs Kroezen over het voorval: "Ik spreek denk ik namens iedereen als ik zeg dat we meevoelen met de groep. Dat we de teleurstelling en de emoties en de schrik goed begrijpen. We waarderen het enorm dat jullie, na de eerste schrik om de bezoekers, besloten hebben toch als laatste wagen de ronde af te maken."

Uitslag
Het Bloemencorso in Lichtenvoorde is gewonnen door corsogroep Geschud(t) met de wagen met twee bomen in de vorm van een beer: 'Berenbos'. De tweede prijs, maar óók de publieksprijs, was voor de corsowagen 'Dekmantel' van de jonge corsogroep Veur Mekare?! Die wagen verbeeldde een wolf, die uit zijn schaapskleren tevoorschijn komt.
Het Bloemencorso in Lichtenvoorde is gewonnen door corsogroep Geschud(t) met de wagen met twee bomen in de vorm van een beer: 'Berenbos'.
De tweede prijs, maar óók de publieksprijs, was voor de corsowagen 'Dekmantel' van de jonge corsogroep Veur Mekare?! Die wagen verbeeldde een wolf, die uit zijn schaapskleren tevoorschijn komt.
De derde prijs is voor corsogroep Vedut Nogal, met hun wagen 'Maritiem': zeepaardjes die een soort onderzeese tank voorttrekken.

Foto's: Omroep Gelderland & Bloemencorso Lichtenvoorde

Lees ook

Niet ontploft vuurwerk gevonden in 's-Heerenberg, EOD sluit straat af

De Explosieven Opruimingsdienst is zondag uitgerukt naar 's-Heerenberg vanwege niet ontploft vuurwer...

Motorrijder uit Silvolde en Duitser in rolstoel overleden na ernstig ongeval

Bij een ernstig ongeluk in de Duitse grensplaats Isselburg zijn zaterdagmiddag twee personen om het ...

Vier gewonden na botsing tussen meerdere voertuigen op de N315

Het is zaterdagmiddag flink misgegaan op de N315 tussen Doetinchem en Zelhem. Meerdere automobiliste...

Twee personen gewond na 'geweldsincident' bij huis in Wehl

Twee personen zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een geweldsincident bij een huis in Wehl. De pol...

Ook drugsafval gevonden in Didam, tuin bij huis is vervuild geraakt

In een tuin in Didam is begin deze maand ook drugsafval gevonden. In de eerste dagen van het nieuwe ...

Verkeerschaos in Doetinchem na aanrijding op kruising met verkeerslichten

Een scooterrijder is donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Oostelijke Randweg in Do...