Ulft, Netherlands

Corsogroep in Lichtenvoorde geschrokken door ongeluk: 'Dit willen we nooit meer'

De schrik zat er goed in bij corsogroep Lansink-Bluiminck. De grote staart van het reptiel van hun corsowagen 'Reptilia' brak zondag vlak na het begin van de optocht af en viel in het publiek. Meerdere mensen raakten daardoor lichtgewond.
Redactie REGIO8 | 11 september 2023 10:52 | Aangepast op 11 september 2023 10:52
"We waren nog geen kilometer onderweg en toen bezweek onze staart”, blikt Ewald Berendsen van de corsogroep in gesprek met Omroep Gelderland terug. “Die is op een partytent gevallen. Misschien is dat wel een beetje geluk, dat dat de val heeft doen dempen. Mensen konden nog wel wegrennen, maar mensen zijn enorm geschrokken en er zijn wel wat mensen gewond geraakt. Een iemand is op eigen gelegenheid naar de huisartsenpost gegaan met een snee die is gehecht, de rest is ter plaatse geholpen."

Hoe het ongeluk kon gebeuren is voor de groep nog niet helder. Berendsen: "We hebben de staart apart gehouden en gaan dit de komende dagen bekijken met onze eigen technische commissie en de technische commissie van de stichting van het Bloemencorso."

'Een hoop paniek'
De wagen was ongeveer honderd meter lang en de figuranten die voor de wagen uitliepen kregen het niet eens zo mee. Ewald hoorde het in zijn oortje: "Dan kijk je achterom en dan zie je een hoop paniek. Vooral bij de drukkers en de bewegers die in de wagen zitten (voor de bewegingen, red.) en de begeleiders die er omheen lopen zat de schrik er goed in. Je zit in die wagen en dan komt er ineens een gat in die wagen en komt er licht binnen. Dan weet je: dit is niet goed."

Daverend applaus
De groep kon maandagochtend voor de prijsuitreiking rekenen op een daverend applaus, na bemoedigende woorden van de voorzitter Thijs Kroezen over het voorval: "Ik spreek denk ik namens iedereen als ik zeg dat we meevoelen met de groep. Dat we de teleurstelling en de emoties en de schrik goed begrijpen. We waarderen het enorm dat jullie, na de eerste schrik om de bezoekers, besloten hebben toch als laatste wagen de ronde af te maken."

Uitslag
Het Bloemencorso in Lichtenvoorde is gewonnen door corsogroep Geschud(t) met de wagen met twee bomen in de vorm van een beer: 'Berenbos'. De tweede prijs, maar óók de publieksprijs, was voor de corsowagen 'Dekmantel' van de jonge corsogroep Veur Mekare?! Die wagen verbeeldde een wolf, die uit zijn schaapskleren tevoorschijn komt.
Het Bloemencorso in Lichtenvoorde is gewonnen door corsogroep Geschud(t) met de wagen met twee bomen in de vorm van een beer: 'Berenbos'.
De tweede prijs, maar óók de publieksprijs, was voor de corsowagen 'Dekmantel' van de jonge corsogroep Veur Mekare?! Die wagen verbeeldde een wolf, die uit zijn schaapskleren tevoorschijn komt.
De derde prijs is voor corsogroep Vedut Nogal, met hun wagen 'Maritiem': zeepaardjes die een soort onderzeese tank voorttrekken.

Foto's: Omroep Gelderland & Bloemencorso Lichtenvoorde

Meest gelezen

Omleidingsroute door landbouwsluis zorgt voor chaos in Wehl

Tim Rondeel | Remco Geurts | 22 sep 2023 16:24

Lees ook

Schrik zit er goed in na vondst van mogelijk drugslab in Zelhem

De schrik zit er volgens Marianne Besselink goed in bij buurtbewoners na de vondst van een mogelijk ...

Knal leidt hulpdiensten naar vermoedelijk xtc-drugslab in Zelhem

In Zelhem is maandagavond na een knal in een pand op een bedrijventerrein een vermoedelijk drugslab ...

Stapel hooi in schuur bij boerenbedrijf in Vorden vat vlam

Bij een boerenbedrijf in het buitengebied van Vorden is maandagochtend brand ontstaan in een stapel ...

Stukken chalet door voorruit van auto na botsing op speciaal transport

Een automobilist is donderdagavond op de weg van Aalten naar Varsseveld op een speciaal transport da...

Veel rook door zolderbrand bij woning in Winterswijk

In Winterswijk is donderdagochtend brand uitgebroken op de zolder van een woning. Niemand is gewond ...

Zeventienjarige jongen gewond na steekpartij bij station in Aalten

Een zeventienjarige jongen is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt nadat hij bij het st...