Ulft, Netherlands

Buurt klaar met overlast van arbeidsmigranten in Ulft

Bewoners van de Schoolstraat in Ulft zitten met grote mate van overlast. Vechtpartijen, geluids- en stankoverlast en intimidatie, veroorzaakt door arbeidsmigranten die in de straat zijn komen wonen, zorgen ervoor dat bij buurtbewoners de maat vol is.
Nick Hermsen | Bart Sollman | 25 november 2022 15:43 | Aangepast op 25 november 2022 15:43
“De druppel was voor ons dat er ruzie was”, laat Miranda Feukkink weten. “Dat was ’s avonds en we hoorden een hoop lawaai. Mijn man kijkt naar buiten en ziet een hoop mensen rennen en ruziën. Opeens ziet hij vijfentwintig man de straat op komen en die slaan twee man in elkaar.” Binnen de kortste keren ontstond er een grote vechtpartij op straat. “Toen heb ik de politie gebeld want toen dacht ik: ‘nu wordt het echt te gek’”, vult Tonnie Feukkink zijn vrouw aan.

Na het inschakelen van de politie en een controle van de gemeente blijkt dat er in de woning te veel slaapvoorzieningen aanwezig zijn voor de vergunning die er op dit moment is. Iets waar de gemeente naar eigen zeggen hard tegen optreedt. “Op het moment dat je je niet houdt aan de vergunning of als er te veel kamers in gebruik zijn dan treden we er als gemeente handhavend tegen op en dat doen we niet alleen door een brief te schrijven”, laat burgemeester Otwin van Dijk weten. “Dan gaat dat ook gepaard met een dwangsom en dan moet je de overtreding opheffen.”

'Ver-van-mijn-bed-show'
Waar de gemeente zegt in gesprek te zijn met de buurt en te werken aan een veilige leefomgeving voor zowel de buurt als de arbeidsmigranten, voelen bewoners niet dat de nood hoog is in het gemeentehuis. “We voelen ons niet echt serieus genomen door de gemeente”, laat het echtpaar weten. “Het is een beetje ‘een ver-van-mijn-bed-show’, het gebeurt niet bij ons dus klaar, zo’n gevoel krijg je.” Burgemeester Van Dijk geeft aan de buurtbewoners te begrijpen: “Ik snap ook goed dat omwonende zeggen: willen we dat eigenlijk wel op deze manier? Dat zijn vragen waar we met elkaar echt een antwoord op moeten zoeken.”

Dwangsom
De gemeente is nog bezig met het opstellen van een dwangsom voor de pandeigenaar. De pandeigenaar is ook gevraagd voor een reactie maar deze wenste niet te reageren. Van Dijk hoopt dat de buurt vooral gevallen van overlast blijft melden bij de gemeente, zodat er kan worden opgetreden. “Je kunt niet op basis van één melding, of twee meldingen op het terrein van woonoverlast keihard doorpakken”, aldus de burgervader. “Willen we dat dit standhoudt bij de rechter, dan moeten we wel een dossier hebben.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Elten werd 75 jaar geleden Nederlands, Eltenaren blikken terug

Anton Adelaar | Ruben Dales | 23 apr 2024 15:32

Mariënvelde glimt van trots door bezoek Koning Willem-Alexander

Tim Rondeel | Remco Geurts | 24 apr 2024 16:59

Lees ook

Veel rook bij uitslaande brand in vrijstaande woning in Ulft

In een vrijstaande woning in Ulft is maandagmiddag een uitslaande brand ontstaan. De bewoners wisten...

Gijs Wilbrink opent expositie in thuisdorp en schrijft weer over Achterhoek

Een nieuw boek over de Achterhoek zit al in zijn pen, maar schrijver Gijs Wilbrink heeft nog steeds ...

Ulftse handballers promoveren na 24 jaar: 'Dit is gewoon geweldig'

Voor het eerst in 24 jaar tijd zijn de handballers van UGHV uit Ulft gepromoveerd naar de eerste div...

Ulft sport al ruim vijftig jaar met Juf Hannie bij gymvereniging Ulfariet

Gymnastiekvereniging Ulfariet viert zondag haar vijftigjarig jubileum met een uitvoering in Sporthal...

Wielrenner Bouwman alsnog naar door hem geliefde Giro d'Italia

Koen Bouwman uit Ulft gaat alsnog met zijn ploeg Visma | Lease a Bike naar de Giro d’Italia. De Acht...

Treinfanaten halen hart op met 'Amerikaanse' spoorbanen in Ulft

Liefhebbers van modeltreinen konden afgelopen weekend hun hart ophalen op het DRU Industriepark in U...