Ulft, Netherlands

 

Buurt klaar met overlast van arbeidsmigranten in Ulft

Bewoners van de Schoolstraat in Ulft zitten met grote mate van overlast. Vechtpartijen, geluids- en stankoverlast en intimidatie, veroorzaakt door arbeidsmigranten die in de straat zijn komen wonen, zorgen ervoor dat bij buurtbewoners de maat vol is.
Nick Hermsen | Bart Sollman | 25 november 2022 15:43 | Aangepast op 25 november 2022 15:43
“De druppel was voor ons dat er ruzie was”, laat Miranda Feukkink weten. “Dat was ’s avonds en we hoorden een hoop lawaai. Mijn man kijkt naar buiten en ziet een hoop mensen rennen en ruziën. Opeens ziet hij vijfentwintig man de straat op komen en die slaan twee man in elkaar.” Binnen de kortste keren ontstond er een grote vechtpartij op straat. “Toen heb ik de politie gebeld want toen dacht ik: ‘nu wordt het echt te gek’”, vult Tonnie Feukkink zijn vrouw aan.

Na het inschakelen van de politie en een controle van de gemeente blijkt dat er in de woning te veel slaapvoorzieningen aanwezig zijn voor de vergunning die er op dit moment is. Iets waar de gemeente naar eigen zeggen hard tegen optreedt. “Op het moment dat je je niet houdt aan de vergunning of als er te veel kamers in gebruik zijn dan treden we er als gemeente handhavend tegen op en dat doen we niet alleen door een brief te schrijven”, laat burgemeester Otwin van Dijk weten. “Dan gaat dat ook gepaard met een dwangsom en dan moet je de overtreding opheffen.”

'Ver-van-mijn-bed-show'
Waar de gemeente zegt in gesprek te zijn met de buurt en te werken aan een veilige leefomgeving voor zowel de buurt als de arbeidsmigranten, voelen bewoners niet dat de nood hoog is in het gemeentehuis. “We voelen ons niet echt serieus genomen door de gemeente”, laat het echtpaar weten. “Het is een beetje ‘een ver-van-mijn-bed-show’, het gebeurt niet bij ons dus klaar, zo’n gevoel krijg je.” Burgemeester Van Dijk geeft aan de buurtbewoners te begrijpen: “Ik snap ook goed dat omwonende zeggen: willen we dat eigenlijk wel op deze manier? Dat zijn vragen waar we met elkaar echt een antwoord op moeten zoeken.”

Dwangsom
De gemeente is nog bezig met het opstellen van een dwangsom voor de pandeigenaar. De pandeigenaar is ook gevraagd voor een reactie maar deze wenste niet te reageren. Van Dijk hoopt dat de buurt vooral gevallen van overlast blijft melden bij de gemeente, zodat er kan worden opgetreden. “Je kunt niet op basis van één melding, of twee meldingen op het terrein van woonoverlast keihard doorpakken”, aldus de burgervader. “Willen we dat dit standhoudt bij de rechter, dan moeten we wel een dossier hebben.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36

Lees ook

Ulftse basisschoolleerlingen maken Oude IJssel schoon

Leerlingen uit groep 5 van de Mariaschool in Ulft hebben maandagmorgen de Oude IJssel schoongemaakt....

Stroomstoring treft inwoners Ulft en Gendringen

Door een stroomstoring zondagavond hebben meer dan duizend huishoudens in Gendringen en Ulft een dee...

Ulftse Nachtegalen vieren jubileum in Amphion

De Ulftse Nachtegalen bestaan dit jaar zestig jaar en de koorleden vieren dat met een galaconcert in...

Daders op heterdaad betrapt tijdens winkeldiefstal in Ulft

In een computerzaak in het centrum van Ulft zijn maandagmiddag twee personen op heterdaad betrapt bi...

Paul Hermsen uit Ulft zwaait af na een leven lang bij de brandweer

Na ruim veertig jaar lid te zijn geweest van de brandweer neemt Paul Hermsen per 1 oktober afscheid....

Grensgebied in maag met arbeidsmigratie: 'Dit heeft niks te maken met sociaal geweten'

Het moet afgelopen zijn met arbeidsmigranten die in de Achterhoek en over de grens worden ‘opgehok...