Ulft, Netherlands

Buitenzwembad in Wehl is klaar voor de toekomst

De accommodatie van zwembad de Byvoorde in Wehl is in de afgelopen acht maanden volledig verbouwd en toekomstbestendig gemaakt. Naast aanpassingen die ervoor zorgen dat het gebouw duurzaam is, zijn ook de kleedkamers helemaal vernieuwd.
Serena Speet | Nick Hermsen | 22 mei 2023 15:01 | Aangepast op 22 mei 2023 15:01
"De hele accommodatie is op de schop gegaan, alles heeft een nieuwe functie gekregen", vertelt Monique Loda, bedrijfsleider bij het buitenbad. "De hokjes zijn nu mannen en vrouwen bij elkaar, het dameshok is verplaatst en de douches zijn weer helemaal van deze tijd. Alles is fris." Bezoekers zijn tevreden met de vernieuwing en genieten alweer volop van het water. "Ik vind het heel mooi geworden", reageert Tim Kemperman. "Ook de kleedkamers zijn mooi geworden." Op het dak liggen 88 zonnepanelen die ervoor zorgen dat het gebouw energieneutraal is. "Dat betekent dat we de kleedkamers nu ook elektrisch verwarmen en de boiler van de douches is hybride", legt Loda uit. "We hebben dus echt heel erg nagedacht over hoe we het echt van deze tijd kunnen laten zijn."

Niet alleen het gebouw, ook het zwembad krijgt een aantal toevoegingen, waaronder een glijbaan voor de jeugd. "Die is van de week binnengekomen", vertelt de bedrijfsleider. "Hij moet nog geplaatst worden, dus die komt nog voor de kinderen en we hebben wat nieuw speelgoed voor in het bad." Tim is vooral blij dat hij binnenkort van de glijbaan kan in Wehl: "We hebben nooit een glijbaan of een duikplank gehad, dus ik vind het een leuke toevoeging."

Duit in het zakje
Zowel de Buha, gemeente Doetinchem als de stichting achter het zwembad hebben een bijdrage geleverd aan de verbouwing. Maar ook inwoners hebben een steentje bijgedragen. "Deze hele verbouwing had niet plaats kunnen vinden zonder de hulp van alle vrijwilligers, die hebben echt fantastisch geholpen", aldus Loda. "En de Wehlse bevolking heeft ook een goede duit in het zakje gedaan door goed te helpen met de sponsoring."

Afkoelen
Tijdens het baantjestrekken is het druk in Wehl, maar er zijn nog niet veel jongeren die een duik komen nemen. "Als het mooi weer is moeten ze wel deze kant op komen, want dan is het zwembad het mooiste plekje om te zijn", voorspelt de bedrijfsleider. Toch zijn er al wel wat jongeren die het aandurven. "Ik vind het prima, we hebben net een wedstrijd gevoetbald, dus dan kunnen we hier een beetje afkoelen", vertelt Tim.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Zwembad|Wehl|

Lees ook

Straffen voor Achterhoekers na verkrachten en verkopen van minderjarig meisje

Twee Achterhoekers, uit Wehl en Dinxperlo, zijn veroordeeld voor betrokkenheid bij mensenhandel en d...

Kookadvies in Liemers voorbij, nu zorgen over drinkwater in de Achterhoek

Het kookadvies voor kraanwater in een groot deel van de Liemers is dinsdagavond door Vitens ingetrok...

Waarschuwing voor drinkwater in Liemers blijft gelden, Vitens wacht op uitslag

Inwoners van een groot gedeelte van de Liemers moeten in ieder geval tot dinsdag drinkwater uit de k...

Kookadvies drinkwater voor onder andere Didam en Wehl

In een drinkwaterreservoir in Ellecom is een lichte verontreiniging in het water aangetroffen. Viten...

Porsche-rijder rijdt bijna honderd km/u te hard bij Wehl

Een Porsche-rijder uit de Achterhoek is vorige week in Wehl betrapt terwijl hij bijna honderd kilome...

Zijspancrosser Justin Keuben uit Wehl loopt zware blessure op tijdens WK in Portugal

De Wehlse zijspancrosser Justin Keuben is zaterdag hard ten val gekomen bij het WK Zijspancross in P...