Ulft, Netherlands

Buitenlamp als afscheidscadeau voor Jolink

Fervent anhanger Ruud van Moorsel is vanuit zijn revalidatiecentrum in Noord-Brabant naar Hummelo gereden om Bennie Jolink als verrassing een buitenlamp cadeau te doen. Meerdere herseninfarcten hebben onder meer zijn spraakvermogen aangetast, maar ondanks de gezondheidsproblemen wilde hij het cadeau perse aan zijn idool geven.
Jasper Hazelaar | 7 juli 2022 12:32 | Aangepast op 7 juli 2022 12:32
"Al vanaf mijn twaalfde jaar ben ik groot fan", zegt de inmiddels 58-jarige Noord-Brabander. Jarenlang bezocht hij concerten van zijn favoriete band, maar gezondheidsproblemen spelen de anhanger nu parten. Na zes of zeven herseninfarcten, de tel is hij zelf ook kwijt geraakt, is hij broos en zit ouderwets høken er niet meer in. Hij mistte het Hemelvaartsdagconcert van zijn vaste band al. "Maar dan zie je alle filmpjes en krijg je gewoon tranen in de ogen", zegt de anhanger. "Ik probeer er in september bij het Høkersweekend wel bij te zijn." Dat zei Van Moorsel vrijdag, maandag is hij na een nieuw herseninfarct ingehaald door de actualiteit. Voorlopig is hij aan bed gekluisterd in het ziekenhuis.

Vrijdag kon de Brabander nog wel op pad. Ad Verstegen, voormalig crosskampioen en kennis van de Normaal-zanger, haalde Van Moorsel op en bracht hem naar het huis van Jolink. "Hij heeft nogal wat problemen gehad met zijn gezondheid en vond dit nog een keer leuk om te doen. Omdat ik Ben en Gijs goed ken, vond ik het leuk om mee te rijden", zegt de Noord-Brabander. Helaas voor de twee was Jolink niet thuis. Van Moorsel heeft de lamp, die hij speciaal heeft laten ontwerpen in Normaal-vormgeving, daarom achtergelaten bij de schoonzoon van de zanger.

'Tot het einde der dagen naast mijn voordeur'

Jolink laat in een schriftelijke reactie weten blij te zijn met de lamp. "Ik hoop dat de muur van mijn boerderij stevig genoeg is, om dat ding te kunnen dragen, haha", aldus de zanger, die meeleeft met Van Moorsel. "Ik hoorde dat je erg ziek bent en dat vind ik heel naar. Ik weet niet precies hoe ziek, maar ik weet in ieder geval wat het is om ziek te zijn en bijna niks te kunnen. Ik wil je heel hartelijk bedanken voor de prachtige lamp! Prachtig stukje vakwerk! Die zal tot het einde der dagen naast mijn voordeur blijven hangen."

‘Tranen in de ogen’

Het uitblijven van een ontmoeting lijkt op een anticlimax, maar zo voelt het niet voor Van Moorsel. Alleen de rit naar zijn geliefde Achterhoek was al veel waard. "Als ik in de Achterhoek kom, net bij Doesburg, dan slaat mijn hart helemaal om", zegt de Normaal-liefhebber. Na het bezoek aan Jolink zijn huis, besloten Versteegen en Van Moorsel nog een rondje te rijden naar lokale Normaal-locaties. "Als ik zo bij De Tol ben, dat is voor mij the place to be", zegt Van Moorsel. "Dit is het mooiste stukje van Nederland. De tranen toon ik niet, maar ze komen dadelijk voor de dag.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Bennie Jolink|anhanger|cadeau|

Meest gelezen

Bökkers opent samen met straaljagers Hoofdpodium

Redactie REGIO8 | 19 jul 2024 00:06

Persoon gewond na ongeval op eerste dag Zwarte Cross

Redactie REGIO8 | 18 jul 2024 18:32

Lees ook

Normaal-zanger Jolink spreekt zich uit tegen polarisatie na boerenacties op snelwegen

Bennie Jolink heeft vorige week op social media een oproep uitgedaan tegen de groeiende polarisatie ...

Extra concert van Normaal in Openluchttheater Lochem

De Achterhoekse rockers van Normaal geven volgend jaar mei een extra show in het Openluchttheather i...

Normaal keert terug op historische grond van Openluchttheater in Lochem

Normaal geeft volgend jaar twee concerten in het Openluchttheather in Lochem, in plaats van één conc...

Anhangers høken tijdens Hemelvaartsconcert in Lochem

Duizenden anhangers hebben tijdens Hemelvaart weer volop genoten van het concert van Normaal. De fan...

Normaal breng met 'Poetin is 'n klootzak' nieuwe muziek uit

De boerenrockers van Normaal hebben vrijdag twee nieuwe nummers uitgebracht. Naast een vernieuwde ve...

Jolink vol respect voor afscheid geliefde dorpsgenoot

Hummelo liep vrijdag massaal uit voor de uitvaart van dorpsbewoner Henk Greven, die onder begeleidin...