Ulft, Netherlands

Bouw van Het Berkelhuis in Eibergen van start

Zorgorganisatie Dagelijks Leven is gestart met de bouw van Het Berkelhuis in Eibergen. De kleine woonzorglocatie voor mensen met een vorm van dementie komt op de plek waar eerder basisschool De Driesprong zat.
Serena Speet | 1 juni 2023 14:53 | Aangepast op 1 juni 2023 14:53
"Dat we een woonzorglocatie mogen openen op deze mooie plek vinden we geweldig", vertelt Judith Bunt, opstartmanager van Het Berkelhuis. De nieuwe woonzorglocatie van Dagelijks Leven komt aan de Beukenlaan, op de hoek van de Borculoseweg met de Lariksweg. "Dit is voor ons ook nog eens een toplocatie. Voorzieningen zijn dichtbij en het huis met grote tuin en open poort staat midden in een levendige buurt. Wij streven ernaar om de bewoners zo veel mogelijk deel uit te laten maken van activiteiten in de wijk. Op deze plek gaat dat perfect lukken." Dagelijks Leven heeft meer dan tachtig locaties in heel Nederland, waaronder ook in Winterswijk, Doetinchem en Varsseveld. Toch is er, met oog op de vergrijzing en krappe woningmarkt, volgens Anita Rietman, locatiemanager in Varsseveld, behoefte aan deze nieuwe locatie: "Er is genoeg vraag naar."

De nieuwe locatie opent februari 2024 de deuren, 21 bewoners kunnen dan hun intrek nemen in Het Berkelhuis. Omdat bij Dagelijks Leven het wonen en de zorg gescheiden zijn, is het volgens Rietman voor alle ouderen te betalen. "Dit is niet iets in het hogere segment", aldus de locatiemanager. "Mensen huren zelf een studio en de zorg wordt betaald vanuit de zorgindicatie. De huur is dusdanig laag dat iedereen het kan betalen, ook met alleen een AOW." Bewoners krijgen op de locatie 24 uur per dag gespecialiseerde zorg. Bunt benadrukt dat het geen gewone woonzorglocatie is: "We gaan uit van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders die zorgen voor een zinvolle dagbesteding en worden maaltijden iedere dag vers bereid."

'Gewoon, als thuis'
Bewoners kennen op de nieuwe locatie veel vrijheid. "Bewoners mogen altijd helpen. Vinden ze het leuk om aardappelen te schillen of boontjes te doppen? Graag! Hebben ze zin om in de tuin aan de slag te gaan? Prima!", schetst Bunt. "Juist een keer géén zin om mee te doen met een activiteit? Geen probleem. Alles mag, niets moet. Gewoon, als thuis."

Personeelstekort?
Ondanks het nijpende personeelstekort in de zorgsector, kunnen ze bij Dagelijks Leven wel nieuwe locaties openen. "We hebben wel te maken met personeelsproblemen op bestaande locaties", zegt Rietman. "Maar op de nieuwe locaties lukt het tot nu toe altijd om het rond te krijgen."

Foto: Dagelijks Leven

Lees meer over:

Eibergen|Berkelhuis|

Meest gelezen

Omleidingsroute door landbouwsluis zorgt voor chaos in Wehl

Tim Rondeel | Remco Geurts | 22 sep 2023 16:24

Lees ook

Vijftigjarige Midwinterhoorngroep Eibergen op zoek naar nieuw atelier

Een foto-expositie met in vogelvlucht de vijftigjarige geschiedenis van de Midwinterhoorngroep Eiber...

Automobilist botst op mobiel toilet nabij Eibergen

Een automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag op een verplaatsbaar toilet, beter bekend al...

Marèl uit Eibergen wil bokkenvlees promoten met 'de bokbal'

Op het melkgeitenbedrijf van de familie Tuinte in Eibergen hebben ze een nieuwe toevoeging aan de we...

Vandalen vernielen regenboogverlichting bij kerk in Eibergen

Vandalen hebben afgelopen weekend de regenboogverlichting bij de Oude Mattheüskerk in Eibergen verni...

Politie Berkelland neemt motor van 'snelheidsduivel' in beslag

De motor van de bestuurder die met bijna driehonderd kilometer per uur over de oude N18 bij Eibergen...

Motorrijder rijdt met bijna driehonderd km/u over oude N18

De politie is een onderzoek gestart naar een motorrijder die bijna driehonderd km/u reed op de oude ...