Ulft, Netherlands

Bijna kwart leden Ulftse Boys tegen fusie, SDOUC vrijwel unaniem voor

Foto: REGIO8
Bijna alle leden van de Ulftse voetbalclub SDOUC zijn voor een fusie met plaatsgenoot Ulftse Boys, dat blijkt uit de ledenraadpleging. Bij de beoogde fusiepartner was er meer tegenstand, bijna een kwart van leden van 'de Boys' stemde tegen een volgende stap in het traject.
Redactie REGIO8 | 15 mei 2024 15:38 | Aangepast op 15 mei 2024 15:38
‘Gelet op de schetsen van de nieuwe accommodatie en de verstrekte informatie steun ik het verder uitwerken van het voorstel over de fusie tussen Ulftse Boys en SDOUC’, dat was de vraag waar de leden van beide Ulftse clubs afgelopen weekend over mochten stemmen. Op beide accommodaties waren enkele stemhokjes ingericht alsof het ‘echte’ verkiezingen waren. Inclusief rood potlood en een kliko voor de stembiljetten, die laatste waren overigens wel wat kleiner dan tijdens de laatste Tweede Kamerverkiezingen.

“Beide besturen zijn tevreden met de uitkomst dat een ruime meerderheid van de leden het voorstel voor het verder uitwerken van de fusie steunt”, valt te lezen op de websites van SDOUC en Ulftse Boys. Voor de club uit Ulft-Zuid klopt dat zeker, Bij Ulftse Boys, de buren in Noord zal er nog het een en ander moeten gebeuren. Daar heeft bijna één vierde van de leden tegen de fusie gestemd.

Senioren tellen dubbel
Bij de raadpleging telden de stemmen van de senioren dubbel. Dit heeft ook bijgedragen aan het relatief grote aantal ‘nee’-stemmers. Van de 224 senioren die gestemd hebben vanuit Ulftse Boys, waren er 57 tegen. Van de 89 jeugdleden van de Boys waren er slechts zes tegen. De opkomst op het Oerseveld was bijna zestig procent. Op sportpark de Ijsselweide, de thuisbasis van SDOUC, kwam een fractie meer leden opdagen. Hier waren van de 256 senioren er vijf tegen. Bij de jeugdleden waren het er twee, op een totaal van 74.

Verdere uitwerking
Hoewel de uitslag misschien wat tegenvalt voor de besturen, wordt het plan wel verder uitgewerkt. ‘De stuurgroep zal de komende periode de ledenraadpleging analyseren en de gemeente informeren over de uitslag. De stuurgroep zal verder gaan met de voorbereiding waarbij de vervolgstappen van de gemeente ook een grote rol zullen spelen.’

Lees meer over:

Ulftse Boys|Ulft|Voetbal|SDOUC|

Lees ook

Automobilist slaat over de kop op bedrijventerrein in Ulft

Een automobilist is zondag aan het begin van de avond over de kop geslagen in Ulft. De man vloog uit...

RC Strasbourg is eerste Franse winnaar ooit van Terborg Toernooi

De jeugdvoetballers van RC Strasbourg hebben zondagmiddag de 43e editie van het Terborg Toernooi gew...

Nog altijd zorgen over drinkwater in Achterhoek, kookadvies geldt tot woensdag

Ruim twintigduizend inwoners van de Achterhoek moeten in ieder geval tot woensdagavond hun kraanwate...

Jubileumeditie Huntenkunst is reis rond de wereld

De dertigste editie van Huntenkunst staat op het punt van beginnen. De jaarlijks terugkerende kunstm...

Jongerencentrum Ulft moet alweer op zoek naar nieuw thuis

Het pas geopende jongerencentrum aan het Kennedyplein in Ulft moet op zoek naar een nieuw onderkomen...

Jonge topvoetballers uit de hele wereld vertoeven in Terborg

Voor de 43e keer staat Terborg dit weekend in het teken van het Terborg Toernooi. Jeugdvoetbalteams ...