Ulft, Netherlands

Bibliotheek Didam op nieuwe locatie geopend

De bibliotheek in Didam is, na de verhuizing van de Schoolstraat naar Meulenvelden, klaar voor gebruik. De bieb in het woonzorgcentrum voor ouderen is na maanden van verbouwen geopend door Harry de Vries, de waarnemend burgemeester van Montferland.
Charlotte van de Kant | 8 april 2022 12:09 | Aangepast op 8 april 2022 12:09
“Een fantastisch resultaat”, zegt burgemeester De Vries. "Hier in Meulenvelden wonen mensen die zorg nodig hebben. Er komen kinderen, ouderen, allochtonen en autochtonen, het is echt een ontmoetingsplek voor Didam. Er is wel eerst wat scepsis geweest maar iedereen die het nu ziet, zal overtuigd zijn dat het een aanwinst is voor onze gemeente." Ook de feestweek werd woensdag in de bieb geopend, daarbij worden verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kinderburgemeester Sander Starink gaf het startschot voor de eerste activiteit: Het kleurfeest. “Er is deze week in de bieb een feestweek”, vertelt de kinderburgemeester. “Om het te openen moest ik op een toeter blazen.” De bibliotheek is op de plek van het Filmhuis Didam gekomen. Het filmhuis heeft na een lange zoektocht geen geschikte nieuwe plek gevonden, waardoor er na 24 jaar een einde is gekomen aan de culturele voorziening.

Volgens de burgemeester is het belangrijk dat de bibliotheken in de gemeente blijven bestaan. “Ik heb ook in mijn toespraak gezegd dat mensen tien jaar geleden dachten dat de bieb zou verdwijnen, maar de bieb is nu herboren", vertelt De Vries. "Dat zie je overal in het land, de bibliotheek in een heel nieuw concept, waarin digitalisering een rol speelt, maar ook emancipatie van mensen. Ik denk dat dat een grote winst is." De Vries is zelf ook een fanatiek lezer: “Ik probeer echt minimaal één tot twee boeken per maand te lezen. Ik moet voor mijn werk ook veel lezen, maar ik lees zeker één boek in de maand.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

bibliotheek|

Meest gelezen

Wederom ongeluk bij beruchte kruising nabij Etten

Charlotte van de Kant | Redactie REGIO8 | 21 sep 2022 09:49

Moeder van baby 'Sem Vijverberg' wordt vrijgelaten

Redactie REGIO8 | 22 sep 2022 15:36

Apache-helikopters vliegen weer laag boven Achterhoek

Jasper Hazelaar | 23 sep 2022 11:18