Ulft, Netherlands

Bestuurder bestrijdt aanrijden verkeersregelaar

Sander van Keulen was vorige week dinsdag onderweg naar Langerak, toen hij bij de afsluiting van de Keppelseweg in Doetinchem in conflict kwam met een verkeersregelaar. De inwoner van Almelo bestrijdt dat hij de man bewust heeft aangereden en stoort zich aan berichtgeving in de media.
Jasper Hazelaar | 2 september 2022 15:20 | Aangepast op 2 september 2022 15:20
Van Keulen geeft aan dat hij onderweg was om glazen te wassen bij een opdrachtgever in Langerak en hij wilde de parallelweg langs de Keppelseweg gebruiken om daar te komen. Bij de eerste afsluiting bij het Metzo College kon hij nog doorrijden, maar bij de parallelweg aan de rand van de bebouwde kom van Doetinchem moest hij stoppen van een verkeersregelaar. “We kregen vervolgens een woordenwisseling en hij begon ook tegen mijn auto te duwen”, zegt de glazenwasser uit Almelo. “Op een gegeven moment rij ik iets vooruit om om te draaien, waarna hij op mij af komt en een deuk in mijn motorkap slaat. Ik bleef rustig en ben doorgereden en heb het bedrijf dat de verkeersregelaars inhuurde opgebeld.”

Het bedrijf dat de verkeersregelaars inhuurde, B&D Traffic uit Enschede, wilde vorige week niet reageren op het incident. Het bedrijf liet weten de situatie te onderzoeken en wilde eerst ‘de onderste steen boven hebben’. Datzelfde verhaal kreeg Van Keulen te horen, die zich in eerste instantie wel serieus genomen voelde. Het bedrijf verwachtte vrijdag met een reactie te komen, maar is niet meer bereikbaar voor commentaar.

‘Verhaal is bekend’
Wethouder Rens Steintjes van Doetinchem noemde de aanrijding vorige week ‘onacceptabel’. Het was het vierde incident in een week tijd bij de afsluiting en er werd ook aangifte gedaan. De situatie van Van Keulen is inmiddels ook op het gemeentehuis gehoord. “Het verhaal is bij ons bekend”, laat een woordvoerder van Doetinchem weten. “Het is prima dat er een aangifte ligt en dat er onderzoek wordt gedaan. Dan hoop ik dat voor beide partijen het goed wordt afgehandeld.”

Schade
Van Keulen geeft aan ongeveer vierhonderd euro schade te hebben aan zijn busje. Hij hoopt dat het bedrijf deze kosten wil vergoeden en is nog niet van plan naar de politie te stappen. “Want dan komt het toch op een plank te liggen omdat het geen prioriteit heeft”, aldus de glazenwasser. “Ik hoop dat ze het als bedrijf voor mij oplossen. Zo niet, dan ga ik misschien alsnog aangifte doen.”

‘Nog in onderzoek’
De politie laat weten de zaak in onderzoek te hebben naar aanleiding van de aangifte die eerder is gedaan. “Alles is eigenlijk nog in onderzoek, dus we kunnen er nog niks over zeggen”, aldus een woordvoerder. Voor de incidenten die een week eerder plaatsvonden, op dinsdag 16 augustus, zijn ook nog geen verdachten in beeld. Inhoudelijk ingaan op de zaken wil de politie nog niet.

Foto: Sander van Keulen (het busje waarin hij reed, red.)

Lees meer over:

112Achterhoek|Doetinchem|

Lees ook

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Politie pakt Doetinchemmers op in een groot drugsonderzoek

De politie heeft vier mannen aangehouden in een onderzoek naar handel in soft- en harddrugs. Twee Do...

Orion-volleyballers naar finale om landstitel na spannende serie

De volleyballers van Active Living Orion kunnen dit seizoen nog altijd de dubbel winnen. Na winst in...

Achterhoek omarmt De Graafschap Vrouwen als eerste shirtsponsor

Achterhoekse overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties omarmen het kersverse eerste divi...

‘Explosief’ bij woning in Halle blijkt een pers voor wietolie

Een mogelijke bom heeft dinsdag voor de nodige consternatie gezorgd in het kleine dorp Halle. De Exp...