Ulft, Netherlands

Beruchte Drieheuvelenweg moet veiliger

De gemeenteraad van Montferland wil er alles aan doen om te zorgen dat de Drieheuvelenweg tussen Zeddam en ’s-Heerenberg een stuk veilig en begaanbaar gemaakt wordt. Op het stuk weg tussen restaurant Forest en tankstation Shell wordt onder meer te hard gereden.
Serena Speet | 16 maart 2022 21:04 | Aangepast op 16 maart 2022 21:04
“De bermen worden kapotgereden, auto’s komen vast te zitten, de weg is gevaarlijk”, aldus John van Schriek, fractievoorzitter van Lokaal Belang Montferland, die de motie om de weg te veranderen indiende. “Het is wachten op de eerste zware ongelukken.” Volgens de partij hebben veel voertuigen vastgezeten na het uitwijken voor andere voertuigen en wordt de weg, die verboden is voor vrachtverkeer, dagelijks gebruikt door vrachtauto’s. “Wij willen dat alles in het werk gesteld wordt om het misbruik van deze weg halt toe te roepen”, laat Van Schriek weten. Wethouder Oscar van Leeuwen noemde de motie een prima signaal om verder te gaan met het probleem van vrachtverkeer: “Het stoort ons ook enorm dat mensen zich niet aan de regels houden.”

Voor Els Rutting, fractievoorzitter van de PvdA kwam de reactie van de wethouder als een verassing. Eind vorig jaar riep de PvdA de wethouder op om grasbetonblokken te plaatsen om de berm op die manier veiliger te maken, maar hier was volgens de wethouder geen geld voor. Hoewel Rutting het gevaar van de weg ziet, stemde de PvdA niet mee met de motie van Lokaal Belang Montferland. Volgens Rutting was het voorstel om ‘alles te doen’ om de weg veiliger te maken, te breed: “Ik kan me niet voorstellen dat je voor die weg geen oplossing kunt vinden, kom met een voorstel.”

Aangenomen
De motie van Lokaal Belang werd door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen. Henk Groote van Lijst Groot Montferland stelde voor om door middel van andere verkeersborden chauffeurs duidelijk te maken dat ze niet over de Drieheuvelenweg mogen. “We zijn het helemaal eens over dat het een gevaarlijke weg is”, aldus Groote, die voor de motie stemde. “En dat het wachten is op de eerste dode.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Drieheuvelenweg|

Meest gelezen

Doetinchemse muziekdocent Arn schittert als CCR-bassist in Ziggo Dome

Jasper Hazelaar | Bart Sollman | 20 feb 2024 12:42

Lees ook

Drieheuvelenweg ’s-Heerenberg wéér op de schop

Twee jaar na de afwaardering en het smaller maken, wordt de Drieheuvelenweg bij 's-Heerenberg weer v...

Versmalde Drieheuvelenweg in 's-Heerenberg is doorn in het oog

De versmalde Drieheuvelenweg in 's-Heerenberg is sinds de afwaardering in 2021 een doorn in het oog ...

Drieheuvelenweg krijgt geen 'veilige berm'

De berm van de Drieheuvelenweg tussen Zeddam en ’s-Heerenberg wordt niet veiliger gemaakt. Met name ...