Ulft, Netherlands

Bergh in het Zadel haalt ruim 1,3 miljoen op voor kankeronderzoek

Met de fietstocht langs de Duitse Hanzesteden sloot stichting Bergh in het Zadel hun periode van vier jaar geld inzamelen af. Zaterdag, bij de finish van de fietstocht die ten grondslag ligt aan de stichting, werd een cheque van ruim 1,3 miljoen euro overhandigd aan het KWF.
Bart Sollman | 22 mei 2023 12:44 | Aangepast op 22 mei 2023 12:44
“Ik ben ongelooflijk trots op dit fantastische bedrag”, zegt voorzitter Theo Mijnen. “De fietstocht was een prachtige afsluiting van een periode waar heel veel donateurs en initiatieven bij hebben gedragen om ruim 1,3 miljoen euro op te halen.” Het streefbedrag was 1,2 miljoen, met het huidige bedrag is dat dus overtroffen. “En dan hebben we er ook nog twee coronajaren tussen gehad”, zegt Mijnen die niets dan lovend is over de afgelopen jaren. Bergh in het Zadel zamelt elke vier jaar geld in voor een ander specifiek kankeronderzoek. Zo weten de donateurs exact waar het geld heengaat. Het ingezamelde geld komt onder andere ten goede aan een onderzoek naar het sparen van de endeldarm bij darmkanker.

Het vorige bedrag dat de stichting overhandigde was volgens Mijnen 1,1 miljoen, ook dat is dus overtroffen. De fietstocht naar de Duitse Hanzesteden is volgens de voorzitter uitzonderlijk goed verlopen. Bijna alle renners kwamen ongeschonden thuis. Eén renner fietste de koers uit met een gebroken sleutelbeen. Mijnen: “Zelfs het weer zat ontzettend mee. De enige druppels die we hebben gehad was het wijwater van de pastoor bij de start, haha.”

Bijkomen
Nu het geld is overhandigd gaat de organisatie even een weekje bijkomen. “Volgend weekend gaan we weer zitten om te evalueren en een nieuw onderzoek te zoeken”, zegt Mijnen. Komende week gaan ze eerst nog alle geleende spullen terugbrengen om de tocht netjes af te sluiten.

Foto: REGIO8

Lees ook

Nobele Strijders willen ton ophalen voor Alpe d'HuZes

Met een groep van 27 man beklimmen de Nobele Strijders, een vriendengroep uit Oude IJsselstreek, op ...

Bram en Evan overhandigen cheque aan directeur KWF

Bram ten Dolle en Evan Hillhorst hebben dinsdag een cheque van 68.000 euro overhandigd aan KWF. De j...

Wielrenners van Bergh in het Zadel fietsen ruim 1000 kilometer voor kankeronderzoek

Terwijl de meeste mensen nog op één oor liggen, verzamelen de deelnemers van Bergh in het Zadel zich...

Daan Geijs uit Wehl komt met baanbrekend onderzoek

De Wehlse promovendus Daan Geijs wekt met zijn onderzoek wereldwijde interesse. Met het oog op de to...

Jonge ondernemers halen ondanks crisis tienduizenden euro's op

Giften aan goede doelen staan onder druk als gevolg van de energiecrisis en de hoge inflatie. Tóch w...