Ulft, Netherlands

Al twintig jaar gaan Wouter en Erna in het spoor van Oranje

Het EK in Duitsland is in volle gang en als Nederland aan een toernooi mee doet dan zijn Erna en Wouter Mecking er natuurlijk bij. De Ulftenaren zijn de komende weken te vinden bij onze oosterburen en volgen iedere wedstrijd van Nederland op de voet. Afgelopen zondag waren ze er weer bij tijdens de wedstrijd van Nederland tegen Polen en zagen de oranjeleeuwen de overwinning binnenslepen.
Hidde Vinkenvleugel | 18 juni 2024 16:48 | Aangepast op 18 juni 2024 16:48
“We waren er in Qatar ook bij, daar waren er duizend fans en afgelopen zondag waren er vijftigduizend. Je weet niet wat je ziet”, beschrijft Oranjefanaat Erna Mecking. De sfeer in en om het stadion maakt Mecking meer dan trots op ons kikkerlandje. “De interactie van de Poolse fans met de Nederlandse fans was erg indrukwekkend om te zien. Bij andere wedstrijden slaan ze elkaar de hersens in en hier sloegen ze een arm om elkaar heen.”

Wouter en Erna verblijven in de tussentijd in Wolfsburg, om voor de wedstrijd tegen Frankrijk nog een glimp op te vangen van Oranje. “Ze geven helaas maar weinig vrij over trainingsschema’s dus het is nog lastig om ze te spotten”, legt Mecking uit. Donderdag vertrekken ze op tijd richting Leipzig en komen de oranjeoutfits weer uit de koffer. “We moeten natuurlijk wel bij de parade zijn, want dat is wel een hele happening natuurlijk.”

Beroemde oranje verschijning
De opvallende oranje verschijning van Erna is de internationale media ook niet ongezien gebleven. Zo verscheen de Ulftse op verschillende social media accounts en staat ze ook al op het lijstje bij de UEFA. “Ik kreeg al veel reacties uit mijn omgeving dat er een foto van mij online rondging”, schetst Mecking. “De UEFA had ons al gezien in Qatar en nu willen zij ook iets leuks met ons gaan doen.”

Oranje haar sinds 2004
Twintig jaar geleden werden Wouter en Erna lid van de supportersvereniging van Oranje. “Sindsdien volgen wij eigenlijk vrijwel alles van Oranje”, schetst Mecking. Al twintig jaar draagt ze dan ook dezelfde outfit, sinds het EK van 2004 in Portugal. “Sindsdien heb ik ook mijn haren in het oranje. Het is een bijgeloof voor ons. Het slaat misschien nergens op, maar wij geloven erin.”

Finale als verjaardagscadeau
Waar dit EK voor Oranje gaat eindigen vinden Erna en Wouter lastig te zeggen. Wel hebben ze er vertrouwen in dat ze ver gaan komen. “Ze komen in ieder geval wel een ronde verder, daar geloven wij in. Daarna is het een kwestie van het geluk, de vorm en het moment van de dag, want die moeten dan wel kloppen”, schetst Mecking. “We hopen natuurlijk wel op de finale, die dag ben ik ook jarig dus dat zou een perfect verjaardagscadeau zijn.” En ook voor die wedstrijd hebben de Mecking’s de kaarten al binnen.

Meest gelezen

Bökkers opent samen met straaljagers Hoofdpodium

Redactie REGIO8 | 19 jul 2024 00:06

Persoon gewond na ongeval op eerste dag Zwarte Cross

Redactie REGIO8 | 18 jul 2024 18:32

Lees ook

Oranjekoorts in Achterhoek bereikt kookpunt, Doetinchemse ondernemers profiteren

De Oranjekoorts in de Achterhoek loopt flink op nu Nederland woensdagavond in de halve finale van he...

Toeterende Turken in Doetinchem na winst tijdens het EK

Het stadhuisplein bij het gemeentehuis in Doetinchem kleurde woensdagavond rood. De Turken wisten bi...

Bestuurder schiet van de weg bij eenzijdig ongeval in Westendorp

Hulpdiensten zijn dinsdagavond groots uitgerukt voor een eenzijdig ongeval op de Keppelbroeksdijk. E...

Boot volledig afgebrand op de Oude IJssel in Terborg

Een boot op de Oude IJssel in Terborg is volledig afgebrand. De brandweer kwam met meerdere eenheden...

Oekraïners in Nieuw-Dijk samen voor de buis voor het EK

Vol spanning is er maandag in het voormalige restaurant Steak'm in Nieuw-Dijk gekeken naar de wedstr...

Bidden voor EK winst in de volgepakte Oranjetempel in Silvolde

Honderden Oranjefans kwamen tezamen in de Silvoldse kerk zondagmiddag om te bidden voor hun gezamenl...